Dr. Michael Laitman

Az erős kapcsolat olyan, mint a közös gyerek

Talán minden emberi kapcsolatnak van a két félen túl egy harmadik eleme: a kapcsolat ereje közös, mindkettejükhöz tartozik. A kapcsolat mindig két fél közt kötődik, mindig két különböző ember közt. De ha eltérnek, hogyan egyesülnek?
Ha nem különbözünk, hogy lehet kapcsolatról beszélni? A kapcsolat szó jelzi, hogy távolság volt köztünk. A harmadik elem az, ami a két fél között, közös hidat épít ki.
Ez a harmadik rész, ami tartalmazza mindkettőjük egy részét, és azt a részét is amiben nem forma-egyeznek.
TEz látható a Bina, szrkezetén, ahol egyesül a felső 3, a GAR és az alsó 9, azaz a ZAT s más részek együtt a felső képét hozzák el a lentibe. ez a kép, a Celem. Egy egész rendszer kell ahhoz, hogy a felső lejöjjön az alsó rendszerbe s kapcsolatba kerüljenek.
A felsőnek kell egy hely is, ahol az alsó elfér benne, ez a Méh (Rechem). Ez a felső testének része, de az alsó számára áll készen.
Mindeme szerkezetek a felső s az alsó közti kapcsolatra a második megszorítás (Cimcum Bet),szabályai szerint működnek, s mi e komplex szerkezet szerint élünk. Vannak arcok, Parcufok, amit száárot-nak, hajnak hívnak, s másokat “öltözéknek (Levushim). A belső parcuf a külsőbe öltözik s így csatlakozik a lenti parcufhoz.
Mivel ez egy komplex szisztéma, az evilágban képtelenek vagyunk helyes kapcsolatra egymás közt. Csak ha egymás belső felépülési vágyát tekintjük, ami közös, akkor leszünk egymás részei. Ez a szolidaritás, a kölcsönös felelősség, az árvut. Amíg ezt el nem érjük, nem tudjuk, mi aza közös vágy szerkezete.

Odáig kell eljutnom, hogy mindenki vágya azonos legyen az enyémmel, akkor tudunk csak kapcsolódni. Akkor közös részeken át társulunk, noha közben mind megmaradunk különállónak is. Megőrzi mindenki a saját vágyait is külön az egoista alakját. Csak abban lesznek közösek, ami összeköti őket: a felépülés vágya. Ilyenek a társulás szabályszerűségei.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,777 seconds.