Dr. Michael Laitman

Gyakorlati kabbala

Kérdés

Mit jelent a “gyakorlati kabbala”?

Válasz

“A gyakorlati kabbala”, lényege, hogy cselekedeteket teszünk, túl azon, ami bennünk van. Bár ez még belső munka, még ha úgy is nevezzük, hogy “gyakorlati kabbala”, azaz a szándék, és a Fény és az edény kapcsolata, (zivugim), tehát Fényt kapni az adakozásra. Azaz, mi nem csak olvassuk a könyveket, hanem elértünk az edényhez, és megszerezzük a szűrőt, amelyet “(Maszach), amelynek segítségével meg tudjuk valósítani a gyakorlati cselekedeteket, melyek az adakozáshoz szükséges Fény megszerzésére irányulnak.

Mi az anyagban létezünk, és  ezt kell, hogy felhasználjuk a munkában. Ehhez szükségünk van a szűrőre,“Ernyőre” (Maszach). Ezt a Ernyőt, a Reformáló Fény  által kapjuk meg, ez jelenti a gyakorlati kabbalát. Nincsen egyéb gyakorlati cselekedet, azonkívül, hogy az anyagot megformálása, és az adakozás anyagába öltése.  A megszerzés vágya meg kell, hogy szerezze a szándékot az adakozásra. Ez az egyetlen valódi cselekedet, amely a világban létezik.

Ez olyan,  mint a gyakorlati fizika és az elméleti fizika. A gyakorlatban mi tudunk gondolkozni és megérteni vagy nem érteni valamit, de azután elérkezünk a gyakorlati megvalósításhoz, és mindenféle kísérleteket kell végeznünk, kutatnunk és mérnünk, és akkor a gyakorlatban felfedezünk dolgokat ilyen vagy olyan módon.  Ez hasonlít a gyermekekhez, akik játszanak azért hogy növekedjenek, és mikor felnőtté válnak, ugyanezen a formában műkődnek a valódi életben, amit előzőleg csak eljátszottak.

A gyakorlati rész is már maga is, a tudomány reális megvalósítása, és ugyanez történik a kabbala bölcseletében is. De ha mi azért tanulunk, hogy végrehajtsuk mindazt, amit tanultunk, a gyakorlatban, ez jelenti, hogy közel vagyunk a gyakorlati kabbalához, bár  lehet, hogy hosszú ideig tart, amíg megszerezzük az “Ernyő”- nket és elkezdtük végrehajtani ezeket a cselekedeteket. De a mi tendenciánk szerint, ez tekinthető úgy, mint a gyakorlati kabbala.

Az egyetlen dolog, ami a valóságban a párzási összeütközésben létezik (a Fény és a szűrő ernyő viszonylatában), a hasonló formák mértékének a megszerzése.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.