Dr. Michael Laitman

Eljött az ideje!

Barátaim, először a történelem során elérkeztünk ahhoz a szakaszhoz, amikor használni tudjuk a kabbala bölcseletét, a küldetésünk gyakorlati szakaszához a korrekcióhoz, amelyen a teremtmény át kell, hogy haladjon! Mindez  a mi kezünkben van és meg kell, tegyük, még ha nehéznek vagy lehetetlennek is látszik.

Van egy bizonyos félelmünk, hogy mi nem tehetjük ezt meg, vagy hogy mi képtelenek vagyunk, mi nem vagyunk teljesen bizonyosak magunkban – de, nincsen mit tenni, eljött ennek az ideje! A valóság szükségessé teszi, hogy cselekedjünk. Feltárul előttünk a válság, és végre kell, hogy hajtsuk a korrekciót.

Bár azt szoktuk gondolni, hogy a kabbala bölcselete valamilyen a szöveg tanulásáról , és a szándékokról beszél, a cselekedetekről, amelyek nem hoznak semmilyen konkrét eredményeket, hanem a mélységükben feltárulnak a tapasztalatai és érzései az embernek. Azonban ezzel együtt, elérkeztünk ma egy olyan állapothoz, amely most öltözik bele az anyagba. Azaz, minden, amit tanultunk és  minden amit megpróbálunk használni a szándékunkban, meg kell lássuk milyen hatással működik az anyagban  és a világban, az erők új egyensúlyában, ebben a folyamatban amelyen a világ keresztül megy.

Eljutottunk a kabbala gyakorlati részéhez! Mi nem tudunk eltávolodni és elmenekülni ettől. Ha nem végezzük el a kötelességinket, arra számíthatunk, hogy a világ egy drámaibb állapotba jut.

Ugyanaz  az erő amely azért érkezett, hogy segítsen nekünk előrejutni, működik tovább, még ha nem is használjuk fel helyesen. De ha kihagyjuk a lehetőségeket és a helyes formának a használatát, a kívánt módon, akkor ő magában kezd el működni rajtunk, akaratunk ellenére, és egy nagyon nem kívánatos módon.

És ha akarjuk ha nem akarjuk, ez az erő feltárul most, és szükséges hogy felfedeződjön bennünk. Mi meg tudjuk fordítani ezt, egy egoizmus elleni szűrőre (Maszahra) és a Visszavert Fényre, ami az a mérték, amennyire a Teremtő felé adakozunk. Mi lehet ennél jobb? És ha nem tesszük meg ezt, és ha nem használjuk fel a Szűrőt tudatosan, és a visszavert Fényt az adakozásra – a jóra – akkor a Fény fordított formában fog hatni ránk.

Ezért Bal HaSulam ezért írja, hogy ki kell adnia egy újságot és elkezdeni a  működését, azért, hogy mindenki tudja milyen feladat vár ránk és mit kell tennünk.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.