Dr. Michael Laitman

A teljes elpusztítás forrása

A Zohar, “Shlah Lecha (Küldd magad)” 17. rész mondja: És a Mózes által küldött kémek panaszra gerjesztették a jövendő nemzedékeket, mert ugyanazon a napon rombolták le az Első és a Második templomot és sok tízezer ember lelte halálát azok miatt. És ez lett az oka a Jelenlét /Sehina/ országból és a népből való távozásának.És a Józsué által küldött kémekről írva van: “Visszatéríti lelkét az Úrhoz”.

Tehát minden nemzedékben a pusztulásnak, a romlásnak az a fő oka, hogy egyesek nem követik a belső lelki – nem-fizikai, spirituális- ösvényt, mert félnek, lusták, közönyösek és nincs bennük meg a vágya felépülésre, javulásra. “Jó ez, de nem nekem való” ahogy a kémek mondták, mikor elsőként hazatértek Ízráél földjéről. Ez minden bajunk forrása.

A kérdés felmerül: előbb is történtek bajok, mielőtt Mózes a kémeket kiküldte, pl. Egyiptomban. Ez igaz, de a végső harc előtt mondták a kémek, hogy “igen, ott nagyon jó, de nem minekünk.”

Ez fontos pont. A személy valójában minden időben létezik. Ezért ezt a gyökeret kell kijavítani, s el kell dönteni, hogy nemcsak hogy jó, hanem nekünk jó. Nekem. Mi a jó benne? Az adás szándéka. Attól féltek a kémek: “Képes vagyok én igazán adni akarni? Hiszen ellenzem. Csak messziről tudok rábólintani, hogy az adás az jó dolog. De közelebról elérhetem? Nincs erre energiám és nincs erre szükségem…” Sokféle szinten elutasítjuk mindezt.

Ezért ez az a pont, amit ki kell javítani a felépülésben. Tehát életünk minden percében ezen a válaszúton vagyunk, s mindig a “kémek bűnét” javítjuk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.