Dr. Michael Laitman

Ami hiányzik: a szeretet


A világ globális lett. Igen, az univerzum alaptörvénye kör alakú: a globális gömbölyűt jelent, mint a földgömb is.

Egybekötve és egymástól függve létezünk. Ezért a konfrontáció, az ellenségesség nem működik, olyan rend kell, ahol az emberek meleg, szívélyes kapcsolatokat építenek s mindenki tapintatos a másikkal. Mi is az a szolidaritás a közös felépülés felelőssége? Én teérted, te énértem vállalsz kezességet s mindenki mindenki másért. És így lesz ez az egész földön.
Gyorsan efelé haladunk. Ezt mutatja a változás gyorsasága, s ez egyre nő. Nemsokára észleljük, hogy nem a mienk az egyetlen ország, ahol a szolidaritás, a kölcsönös felelősség tud csak megoldani bajokat. Ha elhatározzuk, hogy egy kerekasztal körül leülve beszéljük meg a dolgokat, még külön érzelmi elégedettséget is érzünk majd eközben.

Mindenki tisztelettel nézi a többieket, hiszen kis kompromisszumokat kell mindenkinek hozni : figyelembe kell mostantól vennünk mások érdekeit is. Ettől melegség fog el belül, biztonságban kezdjük érezni magunkat: együtt vagyunk másokkal ebben. És ettől feltárul majd az egység belső ereje, ami hasonló az egónál nagyobb erőhöz.

Nemsokára az egész világ látja ezt, mert a sokfelé tiltakozó tömegeknek csak ez az egy hiányzik: a szeretet. csak még nem tudják ezt kifejezni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.