Dr. Michael Laitman

Egy csodálatos asszony, egy csodálatos ház, és egy csodálatos edény

A bölcsek mondják: „Három oka lehet az embernek a bölcsesség kiszélesítésére, egy csodálatos asszony, egy csodálatos ház, és a csodálatos edény.” A „csodálatos asszony, nem más, mint a Malchut, aki annyira csodálatossá vált, hogy be akarok lépni a Shechinába, az összegyűjtött lelkek közé, és mindenkihez csatlakozni, aki az adakozást keresi.

A minden idők és generációk nagy kabbalistáinak lelkei, akik transzformálták magukat és mindenki, aki a korrekcióra törekszik, már ott van. Azok, akik barátként szeretnek engem, és azok, akik követnek engem a spirituális létrán és segítséget kapnak tőlem, akiket tanítványoknak nevezek. Együtt, egyetlen, közös lélekhez akarunk tartozni, a Shechinához, akit egy csodálatos nőnek tekintünk.

A „csodálatos ház,” és a „csodálatos edény” pontosan ezt jelenti, a szívét, és az összes vágyát korrigálni akaró személy számára, ezek a Shechina különböző szervei. Minden nap, a személy kapcsolódik a Schekinához, megvizsgálva, mi egyebet tud hozzátenni még, mivel minden része hozzáad a kollektív dologhoz.

Tehát lépésenként haladunk, és mindezek felett érzékenyek maradunk. Minden nap új lehetőséget kapunk az adakozás megközelítésére, de nem „üzemanyagot,” hanem felébresztést, amely azért történt, hogy saját magam tegyem hozzá az egészhez. Különben úgy cselekednék, mint egy bábu, amely a mozgató zsinórok által fordul körbe, azaz ösztönösen, mint egy állat cselekednék.

Azonban megkaptam a szabad akaratot, a választásra, ami annak a megvalósulása, hogy nem inspirációt kapok, ami által muszáj megmozdulnom, minden erre irányuló vágy nélkül, és elkezdve a napot, átlépve a nehéz érzéseken, a fizikai, emocionális, zavarodott dolgokon, és egyéb nehézségeken, kényelmetlen állapotokon, az adakozás ellenére irányuló gondolatokon, és külső problémákon.  Köszönetet kell mondanom mindezekért a nehézségekért, mint új állapotokért, amelyeken túl nekem kell kiválasztani a megfelelő hozzáállásomat a Shechina, az Atzilut világának Malchutja irányába, amely egyesít minden lelket.

Ezen belül úgy akarok élni, hogy közben mindenkivel kapcsolatban állok, és látom a korrigált emberiséget. Minden napot új napnak akarok látni, végre akarom hajtani újra és újra, hogy minden csepp megmaradjon és csatlakozzon a hatalmas egységhez. Ezáltal együtt emelkedünk.

Ha a személy ezen a módon dolgozik, és megkereste az összes, személyes állapotát, amely a csodálatos edénytől, a csodálatos házig, azaz a vágytól a szívig, és egyesíti ezeket a csodálatos asszonyban, az Atzilut világának Malchutjában, akkor mindhárom feltételt kombinálta és megszerzi a felső elmét. Azaz a törött vágyak fölé emelkedik, az adakozás szándéka segítségével.

A szent Shechina a szándékunk, amelyet transzformálunk a törött vágyak fölött.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.