Dr. Michael Laitman

Az orvos, aki kezeli az egoizmust

Kérdés

Hogy tehetem szabaddá a szívemet az egoizmus alól, hogy a Teremtő uralkodjon felette?

Válasz

Mi semmit nem tehetünk önmagunk által – ez világos kell, hogy legyen mindenki számára. Írva van ezzel kapcsolatban, hogy „a Mesterhez fordulok, aki teremtett engem!” A munkánk nem a saját korrekciónkról szól, hanem a korrekció folyamatának a tanulmányozásáról, a megvalósításához az kell, felismerjük a szükségességét, a saját törésünket, és akkor kérjük a korrekciót.

Az „összes törött szív doktora” a Teremtő, nem pedig mi vagyunk. Ezért csak a törésünk felismerésére van szükségünk, vagy a tanulás és egység, vagy a szenvedés útja által. A második számos bombasztikus ütést tartogat, amit láthatunk Dél Izrael tekintetében, a rakétatámadásokban megnyilvánulni, vagy a pénzügyi válságban, amely a világra zúdult, és a több országot érintő gazdasági zuhanásban.

Bármilyen egészséggel kapcsolatos problémát tekintve, legyen az általános, vagy egyedi, egészen a legkisebbig, mind a korrekció hiányából származik. Semmi más oka nincs. Azonban ha felébredünk a legkisebb ütésnek a hatásra és a Teremtő ilyen fajta ébresztésének köszönhetően fejlődni kezdünk, akkor nem lesz szükség komolyabb csapásokra.

Írva van, hogy „a Teremtő az igazakkal, a hajszálon is kötekedik,” azaz ők azok, akik a legkisebb problémát is képesek a gyökerénél fogva megérteni, és felismerni, hogy felülről származik. Ez az érzékeny megközelítése minden érkező érzékelésnek, elég nekik a korrekció megkezdéséhez, és az előrehaladáshoz.

Ha azonban nem fordítunk elegendő figyelmet a kicsiny figyelmeztetésekre, amelyek Felülről érkeznek, akkor a forgatókönyv olyanná válik, mint annak az anyának az esetében, aki udvariasan akar megtanítani valamit a kisgyerekének, azonban az nem figyel rá. Akkor az anya növelni kezdi a nyomást, néha még pofon is vágja, hogy kiváltsa a helyes reakciót belőle.

Valóban, az egónak szüksége van arra, hogy valamilyen módon figyelmeztetve legyen arra, hogy megsérülhet. Szükségünk van még a szívünk legalább egy kicsiny fájdalmára, amely kényszerít minket az óvatosságra, mivel mi az egoisztikus vágyaink ellenében kell, hogy dolgozzunk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.