Dr. Michael Laitman

Cirkularitás: a Teremtő tulajdonsága

Jelenleg egy újfajta kormányzás tárul fel a világban – a cirkuláris, körkörös vonulat. De az egyenes vonalú kormányzás sem tűnik el. Meg kell értenünk, hogyan lehet az egyenes vonalakkal feltölteni a köröket, vagyis hogyan lehet kombinálni az egyéniséget a társadalommal, s kapcsolatuk milyen legyen.
Meg kell maradnom. Én vagyok, aki vezet, dönt, megért, elér, aki egyenesen török célokra – de mindezt a közös, vagyis körkörös célokért: mint az adás, a szeretet, az ego lenullázása.
Itt az ellentmondás, ahogy írva van: “Az él, aki megöli magát”, vagy ahogy a teremtő parancsolja Ábrahámnak, hogy fiát Izsákot áldozza föl, miközben megígéri, hogy utódai származnak fiától. Nem értjük, ez hogy lehet, de így jelenik meg a túloldalon a körkörös vezetés. Ezért találjuk magunkat ilyen bonyolult állapotokban – megtörten és homályosan. De ha elkezdjük a leltárt, ellenőrzést és összezavarodunk, ezzel mégis bevonzzuk a nem-fizikait, a spiritualitást.
Igen, ez a két alakja van a szellemi érzelmek világának. Mostanáig csak az egyikben léteztünk, az egyenes vonalúban s emiatt van, hogy az a törvényünk, hogy az erősebb a nyerő. Ha néha látunk más viszonyokat, mint az anya és gyermeke közt, azok is az egyenes vonal módjára működnek.
De a körkörös vezetés most feltárul a világban s ez tehetetlen érzést ad. Ha haladni akarunk értenünk kell ezt kicsit. Ehhez szükség van a szeretetre, ami az észre áll rá, s meghaladja az egyenes-vonalú kormányzást.
Ez az új mód is az egyenes vonalon át töltődik fel, de az új kvalitások az öröm-kapni-akarás felett léteznek. Amikor elérjük az adás vágyát, amely egy szűrés révén öltözik bele az öröm-vágyba, akkor benne maradunk az egyenes vonalba, de mégis hasonlatosak leszünk a körhöz.
A kör a teremtő tulajdonsága, a vonal pedig a teremtményeké. De ha az észre álló hittel dolgozunk s vágunk a körkörösségre, akkor ezzel betöltjük a köröket. Mintha a teremtő visszahúzódna s nekünk adja a teremtés feladatát. De nem a követeléseinkkel töltjük be ezt a helyet, hanem az Ő helyében az Ő munkáját végezzük. Megteremtjük a szeretet a semmiből, ok nélkül akár. Ezt jelenti az egyenes vonal körré alakítása.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,679 seconds.