Dr. Michael Laitman

A kerekasztalnál

Az „Arvut (Kölcsönös garancia)” mozgalom egy programsorozatot indított, „Kerekasztal” (workshop) név alatt. Ez lehetőséget kínál többoldalú megbeszélésekre, és minden résztvevő, azonos módon fejtheti ki a véleményét. A megbeszéléseket egy moderátor irányítja, aki felvezet egy sor szociális kérdést,  a résztvevő aktivisták, közösségi szervezetek képviselői, szakértők felé, akik különböző nézőpontokat képviselnek, és különböző szociális rétegekhez tartoznak.

“A Kerekasztal” néhány nappal ezelőtt kezdett működni Izraelben, nyilvánosan, azonban már is csatlakozott hozzá Charlie Biton szociális aktivista, a „Fekete Párducok” szervezet egyik alapítója, Dr. Esther Eilam, az „Achoti” nevű Izraeli Feminista mozgalom alapítója, és maga az Achoti mozgalom is részt vesz ezen, az egyik vezetője a Lewinski utcán, a magas lakhatási költségek ellen tiltakozásul felállított sátorvárosnak.

Részt vesz a kerekasztal munkájában, Dr. Ishak Saporta, a Tel-Avivi Egyetem „Recanati” Menedzsment Tudományok Főiskolájáról, Shira Ohayon, oktatási szakértő és közösségi aktivista, aki az egyik vezetője, a „HaTikva” negyedben, a magas lakhatási költségek ellen tiltakozásul felállított sátorvárosnak, Ilya Marshak, aki a Forradalmi Ifjúsági Koalíció képviselője,(a Facebook csoportjához a szervezetnek 43,000 csatlakoztak). Velünk van Eyal Mautner, a “Dror Israel” mozgalom koordinátora, B. Davidson Arad, a Tel-Avivi Egyetem Szociális Munka Fakultásáról, Dr. Tamir Leon, antropológus, Ron Cobi, A Forradalmi Középosztály Facebook mozgalom elnöke (12,000 tag), Ron Sasson, a „Stratégia” Fórumtól, és még sok mást résztvevő.

A „kerekasztal” céljai:

  • Kiterjeszteni az együttműködést különböző egyének, szervezetek között, egy civilizált párbeszéd formájában,
  • A szociális kérdésekre és problémákra összpontosítani,
  • Megjeleníteni a különböző látásmódokat a szociális szféra helyzetéről,
  • Konzultálni a szociális problémák lehetséges megoldásáról, melyekkel felmerülnek,
  • Támogatni és kiépíteni az együttműködést és a kölcsönös megértést mindazok között, aki aktívak ezen a területen,

A mi szemünkben a megközelítés nem kevésbé fontos, mint maga a cél. Hisszük, hogy a kölcsönös kommunikáció és a konstruktív kooperáció néha nagyobb szerepet játszik, mint a végső döntések. Mi a feladatunkat, a vitáknak egy kellemes, az üzleti életben elfogadott hangulatú támogatásában látjuk, ahol a résztvevők elfogadják egymást, és a „kölcsönös felelősség vállalás” ernyőjét kinyitva, egy családias találkozó jöhet létre, a nemzet tagjai között.

A megbeszéléseken, támogatjuk és figyelünk mások igényeire, hogy mindenki úgy érzékelhesse a másiknak a problémáját, mintha a sajátja lenne. Az elképzelés lényege, hogy meg kell tanulni egymással törődni, még akkor is, ha különböző a nézőpontunk, mások a különböző szervezetek pozíciói és az egyedi közösségek, vagy a szociális rétegek problémái, mintha csak egy család lennénk.

A program formája: megbeszéléseket tartunk 8:00-tól 21:30-ig a kerekasztalnál, a Rothschild Boulevardon, a “Kölcsönös Garancia” mozgalom sátra mellett. A megbeszélésen hat vagy hét fő vesz részt, akik figyelnek egymásra, és egymás után elmondják a saját véleményüket. A megbeszélést közvetítjük on-line a „Kölcsönös Garancia” weboldalon, és a saját Facebook oldalán is, héberül.

Minden résztvevő elegendő időd kap a véleménye kifejtésére, az elképzelések bemutatására, és a többi résztvevő meglátásaira való reagálásra. A nézők a helyszínen vagy az internetről szintén részt vehetnek a megbeszélésben. A beszélgetéseket egy professzionális operatőrökből álló csapat rögzíti.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,656 seconds.