Dr. Michael Laitman

Az új világ új gazdaságot igényel

Kérdés

A mi üzeneteink lényege nem szocialista?

Válasz

Kit érdekel, hogy nevezzük? Az emberek ezt igénylik, függetlenül a nevektől, vagy a címkéktől. Izrael nemzete szociális igazságosságot követel, amelynek olyannak kell lennie, mint egy családban. A szocialista szó elutasítást okoz. Az emberek már próbálták, még is a kérdés nem a szavakban, hanem a lényegükben rejlik.

A szociális igazságosság, egy családi alapú megközelítést jelent, ahol mindannyian tekintettel vagyunk a másikra. Fel kell építenünk egy gazdasági megfelelőjét ennek az elvnek. Nincs más alternatívánk. Ha el akarunk érni, egy modern világba, még a tüntetésektől is függetlenül, újjá kell építenünk a gazdaságot, minden országban, pontosan ezen az alapon.

Szükségünk van az új, másfajta gazdaságra, és mindeközben a vezető szakértők még mindig nem értik ezt. Látjuk, ők hová vittek minket. Ha valaki, aki felelős volt egy család mindent átfogó költségvetéséért, de egy ilyen fajta válságba jutatta a családot, minden pénzt azonnal el kellett tőle vonni, és a háztartás sorsát, egy megbízhatóbb, kompetensebb, képzettebb családtagnak a kezébe kell letenni.

Azonban térjünk vissza az Izraeli tiltakozási hullámra. Az emberek szociális igazságosságot követelnek, és a gazdaságot ezen az alapon kell felépíteni. Mostantól egy másfajta hozzáálláson kell alapulni mindennek. Olyan költségvetés elosztási képletekre van szükségünk, amely mindenki számára elfogadható. De hogy érhető ez el?

Ehhez a fajta végkimenetelhez, a nemzetet képviselőknek, egy családi asztalhoz kell leülniük, kitenni az elérhető forrásokat az asztalra, és együtt eldönteni, hogy lesznek ezek felosztva, hogy mindenki elégedett lehessen, belátva azt, hogy ez az egyetlen lehetséges megoldás. Végül is, nincs egyéb eszközünk és pénzünk, minden embernek meg kell értenie, hogy tisztességesen lesz kezelve, még ha ő két sékelt kap is, ameddig más húszat.

Természetesen ehhez a tömegek oktatása is szükséges, és nemzeti szintű megvitatása a dolgoknak. Mindkettő esetében, egy egyszerű számítás rejlik, ha valaki kevesebbet keres, egy bizonyos összegnél, akkor nem tud bármit maga felkínálni önmagának. Ha egy anya egyedül nevel gyereket, és a keresete, egy bizonyos minimum alatt van, akkor nem tudja ezt előteremteni. Így vannak prioritások, melyeket meg kell oldani, legalább egy alapszinten, az emberek túlélési szintjén. Aztán tovább lépünk a következő problémára, azt is elrendezzük, a prioritásnak megfelelően.

Sőt, egyenesen szükségünk van az ilyen típusú gazdaságra a modern világban. Különben eljön az idő, amikor az emberek az ajtót mutatják meg a kormánynak. Ma ez egyszerű. A játék véget ért. A kölcsönös felelősség vállalás rendszere feltárul az embereknek, és elkezdik érezni, hogy kölcsönös kapcsolatban vagyunk egymással.

A kormányok elszakadtak azonban a valóságtól, és nem érzik ezt. Ők még mindig különböző rendeleteket bocsájtanak ki, és más lejárt eszközöket alkalmaznak a figyelem elterelésére. Azonban az emberek nem fognak lenyugodni.

Ezért kellenek más szakemberek. El fogjuk magyarázni a szociális igazságosság rendszerét nekik, és ők építik ki a megfelelő gazdasági rendszert. Sőt, ők fogják átalakítani az államot az új igényeknek megfelelően.

Ma, az emberek követelik, hogy az állam másképpen működjék, az összes mechanizmusa, minisztériuma, ügynöksége, amely minden emberrel kapcsolatos, vagy ország bármely szegletével tekintetében. Mi egy területi adminisztrációt akarunk, Nemzeti Biztosítót, és más intézményeket, melyek másképpen működnek, és ez hatalmas változást igényel. Ez nem egyszerű, de szükséges.

Azt is meg kell érteni, hogy sem új politikai pártok, sem új politikai módszerek nem segítenek már. Végül is már tudjuk, bárki is legyen kormányon, ugyanolyanná válik. Ehelyett, a következő kormánynak, csatlakoznia kell a kerekasztalhoz. Ez a kormány nem azért lesz ott, hogy csodálatos tényeket magyarázzon el az embereknek, magas lóról. Ez többé nem működik. A világ belépett egy új állapotba, és fokozatosan mindenki számára meg is mutatkozik ez.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.