Dr. Michael Laitman

Az emberré válás kérése

Ma egy különleges állapotban találjuk magunkat, ahol felfedezhetjük, hogy nem élhetjük túl a jelenlegi helyzetet, hacsak nem érjük el az egység erejét. Ugyanakkor fel kell fedeznünk, miért van szükségünk, erre az erőre?

Annak érdekében van szükségünk, hogy még kényelmesebbé tegyük az életünket ebben a világban, tehát hogy a rajtunk uralkodó gonosz erő helyett, a jóság ereje által irányíthassuk magunkat, és egyensúlyt érjünk el, a jelenlegi szintünkön? Vagy magasabbra akarunk emelkedni, az adakozás erejéhez, hogy az irányíthasson minket és feltáruljon a számunkra annak a nagyszerűsége, ami az adakozásban van, és maga az adakozás is?

Talán törekszünk az adakozás erejére annak érdekében, hogy egyensúlyban tartsuk a megszerzés erejét, és békében élhessünk ebben a világban. Ebben az esetben az adományozás erejét, a megszerzés támogatására kívánjuk használni, amit úgy nevezünk, hogy adakozás a megszerzés érdekében. Vagy mi meg akarunk szerezni az adakozás érdekében?

A kérdés tehát az, hogy azt akarjuk, hogy az adakozás minősége uralkodjon felettünk, vagy az egoisztikus minőség? Ebben rejlik a szabad választás egésze. Ez van leírva abban az imában, amit a 18 áldás imájának nevezünk – milyen kegyelmet kell kérnem?

Akarjak felemelkedni az adakozás és a Teremtőnek való adakozás szintjére, az értelem feletti hit eléréséhez, használva az összes vágyamat az adakozás érdekében, sőt még esetleg meg is szerezzek is ennek az érdekében? Vagy csak az ebben a világban való életről beszéljek, hogy azt hogy tehetem jobbá?

Az összes eltérést az okozza, hogy az állati szinten éljek, vagy az emberin? A különbség ezek között, minőségi. Az állati szinten érzékeljük a testünk életét, és ezt a világot olyan módon, hogy azt ma tesszük, azaz a testünk, és amit körülötte érzékelünk, egy világban van.

Ennek a testnek a kiszolgálása érdekében élünk, ezért egyensúlyba akarjuk az életünket és az adakozás erőit hozni, hogy egy kényelmesebb, élvezetesebb létezést érjünk el. Vagy felemelkedünk az emberi szintre, és elérek egy külső létezést, az anyagi világon kívül?

Az anyagi világ az ásványi, növényi és állati szinten befejeződik. A mi világunkban nem létezik az emberi szint, ott nincs több fokozat. Az emberi fokozat, egy olyan szint, ahol van szív, elme, azaz vágyak és gondolatok, melyek analízisek történnek,

Ez az, ami a mi szívünkből és elménkből nő ki, de nem a testi alapúakból. Az információs gének, reshimók, adatok a törésből, újra egyesülnek, az összes szív, vágy egyetlen szívbe egyesülnek, egyetlen emberben, az összes szándékunk, azaz gondolataink és elménk szintén egy lesz. Ez az egység teremti meg az ember képét – egy bizonyos virtuális lényt, amely nem létezik az anyagban, nem elektronok vagy molekulák alakítják, melyek testet képeznek ez által.

Mi magunk teremtjük ezt, egyesítve az összes gondolatot és vágyat. Ez az, ahogy elkezdünk egy magasabb szinten létezni (Adam), amely azt jelenti a Teremtőhöz “hasonló” (Domeh). Akkor minden vágyunk és szándékunk, mint spirituális edény kezd el működni, egy belső vággyal és az e felett lévő szűrővel.

Ez a jelentése az emberi létnek, vagy az „előembernek,”(Adam Kadmon), a Beria, Yetzira, és Assiya világainak embere. A testünk azonban nem nevezhető embernek. Embernek hívjuk, mivel megelőlegezzük a jövőt, feltételezve, hogy ez elvisz minket abba az állapotba, ahol emberek leszünk.

Ez az, amiről az ima szól, segítsen minket egyesülni, a szívünket, azaz a vágyainkat, gondolatainkat és szándékunkat, hogy megszerezzük a teljes képét az embernek, ami rajtunk kívül van, mint független lény.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.