Dr. Michael Laitman

Törődni egymással

Kérdés

Le tudná írni röviden a Kölcsönös felelősség vállalás, kölcsönös garancia koncepcióját?

Válasz

Kölcsönös garancia az, amikor mindenki megérti, hogy a jóléte a mások jólététől függ. Nem lehet jó nekem, ami nem jó másnak. Nem tudom magamat táplálni, inkább én, táplállak téged, te pedig táplálsz engem. Ez az egyetlen módja az életnek. Különben meghalunk. Választani kell, nincs más lehetőség.

Ennek a mértékében érezhetjük, a függetlenségünket. Az étel, a legfontosabb dolog az embernek, de senki nem képes megszerezni magának, még a létezési szükséglet minimum szintjén sem, ha nem valósul meg a kölcsönös egység feltétele. Mindenki a másiknak fogja ezt biztosítani, és nem önmagának. A természet kényszerít minket az egységre ezen a módon, és nem más.

Minden más ezt az érzést követi. Mint egy szorosan zárt családban, együtt gondoskodunk a gyermekeinkről, és támogatjuk a szüleinket. Bajba hagyhatunk, egy beteg nagypapát? Természetesen nem. A kölcsönös garancia feltétele kötelez minket erre, és nem kell semmilyen külön törvényt bevezetni. A legfontosabb dolog, egy megfelelő atmoszféra kialakítása a társadalomban, amelyet a média tud megteremteni, és a környezet az, amely kikényszeríti a megfelelő kapcsolatot az emberek között.

Ma azonban miközben a teljes Izraeli társadalom nem alkalmazza a kölcsönös garancia elvét még, először azoknak kell segíteni, akik nem tudnak semmit előteremteni önmaguk. Tárgyaljunk egymással, hogy emelhetünk fel embereket a nyomor szintjéről. Ez az első dolog, amivel törődni kell, mivel egy családban senki nem bukhat el a legalacsonyabb küszöbben.

Tegyünk hát a tűzre, és ugyanakkor dolgozzunk a tömeges oktatáson, hogy a nemzet a kölcsönös garancia irányába mozduljon el, melyet a természet maga követel tőlünk ma. A felső világ ránk ereszkedik, és kifejezi magát a kölcsönös felelősség vállalás formájában.

Ez eltart fél évig, vagy egy évig, ameddig az ember felismeri és feldolgozza, ami történik. Azonban ma már, a kölcsönös megegyezés szükséges segíteni azoknak, akiknek nincs pénze a saját ellátásukra, a következő fizetésig. Kínáljuk fel nekik, amire szükségük van most, és utána beszéljük meg a többit.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.