Dr. Michael Laitman

Szolidaritás a Fénnyel

Kérdés

Vannak szakértők, pszichológusok, akik megértik, hogy az emberi természet rossz. Mégis alig hallani ezeket a nézeteket…

Válasz

A probléma nem ez, ők nem értik ugyanis, hogy ez maga a forrása a kialakult helyzetnek. Látják, hogy az emberi természet rossz, de nem kötik össze ezt azzal, ami velünk történik az életünkben. Azt hiszik, hogy az életünk mindenféle okok miatt rossz. Mi ráébredtünk egy rossz helyzetre, és rossz természetünk is van, de nem látják, hogy az egyik a másikból ered.

Kérdés:

Beszéltem pszichológusokkal, akik úgy látják, hogy abban a pillanatban, amikor valaki hatalmat kap, ugyan úgy kezd el viselkedni viselkednek mindig.

Válasz:

Ez igaz. Mi azt látjuk az egész világban, hogy ez történik a pártokkal és a vezetőkkel, amikor a hatalomra kerülnek. Az igazság az, hogy ez, nem is az ő gonosz természetükből ered, hiszen a “A Miniszterek es a Királyok szíve a Teremtő kezében van” (Lév szárim vé Málákhim bé jád a Sém), azaz ők mindig a Teremtő pisztolya felé irányulnak.

Nem számit, ők kik, minden tőlünk függ. Ha sikerül megváltoztatnunk a gonosz természetünket, legalább egy kissé, akkor minden javulni fog. Nincsen más választásunk. Mit lehet tenni a gonosz vággyal? – a csapások által halad előre, egyik csapást a másik követi. .Ezek olyan erők, amelyek fejlesztenek minket,  és állandóan működnek. Ez maga a Fény amely nyomást gyakorol ránk minden irányból.

Mit tudok én tenni? – Csak egy dolgot: én megváltoztathatom a gonoszt a jó irányában, legalább egy kissé, hogy egyensúlyban legyek a Fénnyel és érezzem azt, mert a jó felé nyom engem.

A Fény állandó, a fejlődésem minden szakaszában, csak én magamban változok, belül, a jó irányába. Ez olyan mint a gyermek aki makacs, rossz a hajlama  és nem akar az anyjára és az apjára hallgatni. Én  megértem, hogy ez jó nekem, és hogy a reakcióm változható, a benyomásom változik a folyamatban, amelyen átmegyek. Én tudatos megértéssel és érzékeléssel megyek bele a folyamatba, szolidaritásban vagyok az erővel, amely fejleszt engem. Ez amit kérnek ezek az erők,hogy legalább egy kicsit megpróbáljuk átfordítani a rosszat a jóra.

De valójában még erre sem vagyok képes, és segítséget kérek a Reformáló Fénytől, amely a természet általános ereje és állandóan előre mozgat engem.  Én állandóan meghívhatok magamra még egy kis Fényt, hogy változtasson meg engem. De mindenesetre, az általános kép ugyanaz marad.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.