Dr. Michael Laitman

Tegyük a dolgokat rendbe

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy két – három munkanap alatt ellássuk magunkat a szükséges élelmiszerekkel. Ám az egoizmus arra ösztönöz bennünket, hogy további bevételekre vágyjunk így a fogyasztókat szükségtelen termékekkel és szolgáltatásokkal bombázzuk.

Ezért van az, hogy a termékek árának 60%-a a piacon való elhelyezésre fordítódik. Nekünk az a beidegződésünk, hogy megszerezzünk és fogyasszunk, hatalmas bevásárlóközpontokban sétáljunk a parkok helyett, lecseréljük a régit újra, mert a meghibásodott dolgokat nem kötelező megjavítani, mert egy idő után „lejárnak” és új darabra kell cserélni őket.. Ez a nem megújuló források kimerüléséhez vezet, és az embereket 8 órán át a munkahelyükön tartja.

Ha elutasítanánk a kevésbé lényeges dolgok előállítását, ha befejeznénk az olyan termékek gyártását amelyek úgy vannak tervezve hogy ne legyenek javíthatóak és gyorsan lejárjanak, akkor a gyártó cégek 80%-a felszabadulna és olyan termékeket állíthatna elő, amelyek lehetővé teszik az alapvető egzisztenciát világ teljes népességének számára.

RB

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,692 seconds.