Dr. Michael Laitman

Az élet egy izgalmas játék a Teremtővel

Ha hirtelen felfedeződik számomra az egóm, és „el kell, hogy kapjam a farkát,” el kell, hogy kapjam a kígyót. Aztán elkezdünk játszani vele, kibontani a csomót, mint valami bonyolult csomókat a kötélen. Követem a ravasz mozgásait, az összes kapcsolatot, amely meg akarja építeni, lépésről lépésre követem, az ebből kibontakozó bölcsességet.

Ez a vesztegetés az, amely kinyitja a szememet. Mert ez által felfedezem fel a terveit és rendszereit, és általa okosabbá és értelmesebbé válok az erre kinyíló belső szemeimmel, vagyis szemeim lesznek erre. Mindezek nélkül nem lehetek bölcsebb.

Ez olyan, mint amikor sakkozok valakivel, és ő olyan kifinomult helyzeteket hoz létre, mint egy igazi kígyó. Egy igazi csapdát teremt számomra, 20 lépéssel előre és vissza kigondol mindenféle lehetőségeket – és én elkapom hirtelen a gondolatmenetét.

Nem nézem a sakkfigurákat a táblán, én már az ő gondolatát ragadom meg. Ez a “farka” az ő kígyójának. Húzom a farkát, és elkezdem felfedezni az elméjét, és a lehetőségét. Így játszom a Teremtővel! És Ő, ezen a játékon keresztül megtanítja nekem, hogyan kell elkészítenem az edényeket, a megtöltésre, hogy Őt magát fedezzem fel.

Ha én nem megyek végig ezen a játékon, nem leszek elég okos és bölcs, hogy felfedezzem Őt, de csak most derül ki számomra, nem látom. Én olyan vagyok, mint egy kisfiú, aki a sakktábla mellett állt, de nem ért belőle semmit.

Egész életünk ez a játék, ahol megszerezzük a intelligenciát és bölcsességet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a Teremtőt.

A egoizmusunk nagyon ravasz, és próbál megvesztegetni minket minden eszközzel. Rohan egy irány felé, és máskor ellenkező irányba, és ez a nagy segítség a Teremtőtől. Aki fel akarja fedezni a dolgokat helyes formában, az már képes megérteni, hogy az egész élete, egy játék. És minden pillanatban a Teremtő megadja neki a lehetőséget, az Ő gondolatain keresztül, a vágyakon és a viselkedésén keresztül, partnere legyen az ember ebben a játékban. Ezután az egész élete igazi élményé válik számára. Az egész életünk egy kaland.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.