Dr. Michael Laitman

Okosabbá válni egy „orrfricskától”

Kérdés

Az emberek, a történések mélyebben fekvő okainak keresése helyett, előnyben részesítik az utcák elfoglalását, és önállóság követelését. Hogy tudjuk átvinni a radikális változások igényét, a társadalomról, az emberen belülre?

Változás

Ti és én tudjuk, hogy a szekeret a ló húzza, és hogy ezt a lovat kell átvinnünk a spirituális szintre. Ennek megfelelően minden, ami a társadalomban történik, és ami a világban történik, csak azért van, hogy megváltoztassuk magunkat.

Tehát ez nem az igazságosabb elosztásról szól, vagy, hogy valakinek nincs mit ennie, vagy nincs hol laknia. Ezek az okok, melyek sürgetnek minket a változásra. A természet, nyomás alá helyez minket, és különböző problémákat, és kényelmetlen helyzeteket okoz, egyetlen céllal, hogy ezeken keresztül megértsük, hogy mássá kell válnunk.

Tehát ne panaszkodjunk sem a természetnek, sem a Teremtőnek, hogy „miért engedi ezt a mértékű gonoszságot?” A Teremtő azt mondta a kezdetekben: „Én teremtettem a gonosz hajlamot – én vagyok ennek a gonosznak az oka. Miért? Hogy Te megváltozz.”

Ezért lényegtelen mennyit osztunk szét a szegényeknek és a kifosztottaknak, semmit nem fog segíteni. Ellenkezőleg, a helyzet rosszabb lesz, és még nagyobb mennyiségű csapást kapunk: járványok, környezeti katasztrófák, háborúk, és így tovább. A természetnek sok minden van még a fegyvertárában.

A korrekció mindig az egyszerűtől a bonyolult felé halad, ezért egyszerű, könnyű dolgokkal kell kezdeni. A „jó fiú” megérti az első pillanattól: „Hoppá! Minden világos, nincs szükség többre.” Nem húzza fel az orrát, abba hagyja a makacskodást, készen áll bölcsebbé válni.

El kell magyaráznunk az embereknek ezt, egy konzisztens, integrált terjesztésen belül. A tényekkel a kezünkben, meg kell mutatnunk, hogy a projektjeik nem változtatják meg a társadalmat. Az igazságos elosztás, és a rászorulók segítése a helyes megoldás. De hogy lehet ezt megvalósítani? Csak az oktatáson keresztül tudjuk ezt megvalósítani, megértetve, hogy csak egyetlen egészként tudjuk a társadalmat megváltoztatni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.