Dr. Michael Laitman

Mindenkinek legyen könnyű korrekciója

Kérdés

Honnan érkezik a változás? Ez, annak az eredménye, hogy az emberek nyomás alá helyezik a kormányokat, hogy azok a szegényeket emeljék a normál életszínvonalra? Azonban mindkét kategória, egy erőltetett mérték, ahol egyik oldal sem érti meg, miért kell bármit is megtennie. Vagy tudatossági váltás lesz az emberekben?

Válasz

Lényegtelen, hogyan lesz ez elérve. Azonban az utunk első állapotában biztosítani kell, hogy senki nem marad éhes, és hogy mindenki ki lesz oktatva az életre a világban.

Különben, ha nem mutatjuk be ezt az oktatást, a csapások folytatódnak, és az egész út, egy folyamatos szenvedés és katasztrófa lesz. De ha garantáljuk az oktatást és a kenyeret minden embernek, akkor ez elegendő lesz minden ember számára, hogy előrehaladjon és elérje a célt.

Nem tudom, hogy mit tesznek a kormányok, hogy ebbe az irányba forduljon a világ. Talán a mi terjesztésünk lesz az, ami ezt eléri, vagy pedig közös válság, amely állandóan erősödni fog.

Világos, hogy minden az ember belső változásától függ, de mit tegyünk, ameddig az emberek megváltoznak? Nem erőltethetjük a szegényt, hogy várjon, és csak menjen előre, miközben éhes. Ezért kell biztosítani, hogy az emberek megkapják, amire szükségük van.

Azt gondolhatná valaki, hogy az jó dolog, hogy az embereknek vannak olyan problémáik, amik kiviszik őket az utcákra tüntetni, mivel ez ad nekünk egy lehetőséget közéjük menni, és beszélni nekik a kölcsönös garanciáról. Azonban ez nem így van, pontosan a kölcsönös garancia törvénye az, amely kötelez minket arra, hogy mindenki megkapja a mindennapi kenyerét.

Így, ha én lennék a kormány, először két, fontos pontot valósítanék meg. Először, mindenkit felemelnék a szegénységi küszöb fölé. Ennek, egy gazdasági programot kell takarnia. Másodszor, mindenkinek biztosítanék egy integrált oktatási programot és tudást az új világról, ami az emberiség túléléséhez nélkülözhetetlen.

Ezen a módon, minden problémát megoldhatunk, legyen az a gyermekek oktatása, a családok eltörése, vagy az emberi viszonyok.

Minden korrekció, az általános, integrált nevelésből jön, amely több, különálló tárgyra osztható.

Közben az emberek nyomás alá helyezik a kormányokat, és az egymásnak feszülő erők addig játszanak egymás ellen, ameddig mi ki nem lépünk a színre, és el nem kezdjük terjeszteni a kölcsönös garancia módszerét, hogy az mélyen elültetődjön az emberekben. Most minden oldal aktívan hirdeti a saját igazságát, de senki nem lesz sikeres, mert semmi nem fog segíteni, egy előzetes oktatás nélkül, ami a kölcsönös garanciára és a kapcsolatokra irányul. Minden oldalnak csodálatos érvei vannak, és mind igaznak látszanak, a saját szempontjukból. Azonban ugyanakkor senkinek nincs igaza, mivel semmi nem fog működni, amit ezek a megoldások javasolnak.

Csak abban érthetünk egyet, hogy az elsődleges dolog az oktatás. Az oktatás után, látni fogjuk, hogy milyen változások szükségesek a társadalomban. Ennek az oka az, hogy az oktatás kínál számunkra tudást arról a világról, amiben élünk. Minden értelmes ember megérti, hogy az embereknek tudásra van szükségük, mielőtt bármilyen döntés születik.

Ez a kölcsönös beszélgetés és kérdésfelvetés nagyon hasznos az előrehaladásban. Egy vagy két hét után, a személy hirtelen azt fedezi fel, hogy már nem ugyanaz az ember. Hirtelen elkezd még globálisabb módon gondolkozni, és más módon kapcsolódik a többiekhez. Ez lesz a személy normál elmeállapota.

Ezt a változást egyszerű elérni. Kemény csapások helyett az emberek csak cikkekre kell, hogy figyeljenek, és meg kell azt beszélniük egymással. Ők egy új világba lépnek be. Ezt nevezzük korrekciónak.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.