Dr. Michael Laitman

Képzeljük el a mentőövet

Október 25. 15:39

A kabbalisták könyvei mind az „atyák érdeme”. Azért adták nekünk, hogy általa magunkra vonjuk a „felépülés megvilágítását”, a Javító Fényt.

Képzeljétek el: ha nem léteznének ezek a kész művek – a csoportról szólók a Rabastól (Aslag rabbi fia, Baruch) és a szellemi szerkezetről Bál Ha Szulám (Juda Aslag) művei vagy a Zohár könyvei,a melynek segítségével magunkra vonzzuk a felépítő megvilágítást – mi lenne velünk ezek nélkül?

Olyan lények lennénk, akik csak fáradoznak, szenvednek az evilágban és nem látnánk kiutat.

De épp ez a megmentési öv , amit az atyák nekünk dobtak , épp ez az, amit elkaphatunk s amihez ragaszkodva kiszabadulhatunk az evilági létezés halálos és vadállati rabságából.

Ezért a Zohár tanulása közben meg kell ragadnunk ezt a mentőövet és igyekeznünk kell, hogy ez hasson is ránk. Ha sikerül e tan révén kapcsolódnunk egymáshoz, akkor éppen e kapcsolat által feltárul a szellemi, konceptuális világ a téridőn kívül, ami örök.

Mivel most csak a testben élünk, állati szinten, ebből kijutni csak a Zohárral lehet, s eljutunk az igazi „ád-ámi” szintre, ami a „közös vágy” közösségében tárul fel a számunkra./geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.