Dr. Michael Laitman

Ne támaszkodjunk jelszavakra

2011. 10.31.

Kérdés: Amikor őszintén megvizsgálom magamat belsőleg, észlelem, hogy képtelen vagyok tartósan a kölcsönös felelősségre, bizalomra koncentrálni. Könnyebb valami konkrét külső jelre gondolni, akár a „Wow” jelre a füzetembe.

Válasz: Ez is jó dolog. Az ilyen „Wow-ok” is hatnak ránk. De a lényeg, hogy felismerjük a rosszat. A baj az, hogy szinte nem is látjuk a haladást. Ostobának gondolom magam, de mégis eljövök és betársulok a tanuló csoport életébe. Tehetetlenséget, kétségbeesést érzek, nincs belső szándékom, de mégis maradok az úton. És mégsem érzem, hogy ez maga a Fény, ami ilyen módon hat rám. Ha nem így lenne, nem bírnék kimozdulni egy helyből. Teljes eldugulást éreznék.

Átélek itt felmeneteket és lejtmeneteket. Minden kétségbeesés ellenére folytatom. Bármilyen nehéz és zavaros az életed, mégis eljársz és ölelkezel és énekelsz a társakkal. Folyamatosan haladsz, néha zuhansz, és újra felemelkedsz. Mostmár nem a kétségbeesés és a biztatás váltakozó korszakai sorakoznak, mint valami rácsozat, hanem inkább két oszlopba rendeződnek, jobb és bal oldalra és köztük rezegnek a hullámhosszaink. Ez már a haladás jele.

Meg kell érteni: ha ma felfedezek még többet abból, ami a bennem lévő rossz – akkor ez nagy előrelépést jelent. Mert hiszen ez maga a megvilágító Fény, ami feltár olyasmit bennem, amit korábban nem vettem észre. Még tegnap azt képzeltem, hogy én nem ártok senkinek, és hirtelen rádöbbenek, hogy bizony sokszor rosszul (önközpontúan) viselkedtem. És holnap már azon emésztem majd magam, hogy miért nem tudok megváltozni.

Egyrészt tehát egyre kétségbeesettebb leszek, másrészt viszont érdemes azt gondolnom: „Honnan is jön ez, nyugi, nyugi: Azt jelenti, hogyha rosszabbul érzem magam, hogy több világosság van az életemben. Tehát valamit kaptam. Növekedtem és persze nőtt bennem a gonosz ösztön is, versengünk.”

Ez a haladás jele, a bensőmben feltáruló rossz minősége. Nem könnyű ide eljutni, ez nagy érték, ez a feltárulás. Valóságos kincsestár az, hogy felfedezem a töréseket a felépülés, a javítás útján. /geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.