Dr. Michael Laitman

Erő, mely megvilágít

Elkezdjük az utunkat egy felülről való felébresztéssel, amelyet úgy hívunk, hogy “a szívben található pont”, felébred sok inkarnáció alatt, egy bizonyos állapotban. Mi nem tudjuk miért, de az ember hirtelen elkezdi érezni a megszerzés vágyán belül, hogy hiányzik a beteljesülés, másrészt elkezdi érezni, hogy megjelenik benne egy plusz vágy, amely valahova vonzza őt. Ezt a két pontot érzi, ez történik általában a mi életünkben. Például, kétségbeesem valamitől a munkában, és úgy tűnik nekem, hogy más munka megtöltene. Kétségbeesést érzek egy bizonyos állapottól az életemben, és ezzel együtt látok egy új irányt.

Összességében, nem vagyok megelégedve az életemmel, ehhez nem kell drámai eseményeknek történnie, mint például pénzügyi csődnek. Csak valami nem megfelelő a számomra. Ezzel együtt egy új irány jelenik meg, amelyet nem ismerek, elérkezek, egy másik helyre ahol úgy tűnik, hogy meg tudom tölteni magamat.

Mi a különbség? – Egyelőre semmi. Vannak emberek, akik elérkeznek minden féle társasághoz, csoportokhoz, New –Age csoporthoz, és más spirituális helyekhez, könyveket olvasnak, különböző aktivitásokban vesznek részt, amelyek által remélik, hogy valami kielégülést kapnak, akár keményen sportolnak, és így tovább.

Az elején, amikor az ember a kabbalához érkezik, nem nagyon érti mi is történik, és miben különbözik más helyektől. Azt mondják neki: “ha te el akarsz érni valamit, be kell lépned a csoportba”, és ez nem tűnik valami különlegesnek. Nagyon sok hely van, ahol mondják a személynek, hogy csoportba integrálódjon. De nincsen sok hely, ahol kérik az embertől, hogy elérje a kapcsolatot másokkal. Általában, a külső erőfeszítésekről beszélnek. De csak egy pár helyen követelik tőle azt, hogy kapcsolódjanak másokkal, mint egy kommandós egységben, ahol mindenki el akar érni egy célt– habár ez még mindig önző cél.

De a kabbalista csoportban minden más. Itt ugyanis azon kívül, hogy sóvárogni kell, a barátokkal való összekapcsolódásra, kérni kell azt is, hogy felfedeződjön a kapcsolatunkban a különleges erő. Ez az erő annak eredményeként fedeződik fel, hogy az ember össze akar a többiekkel kapcsolódni, de nem egy önző módon, mint a katonai egységekben, hanem annak megfelelően amilyen tanácsot kapok én a kabbalistáktól. Ezek a kabbalisták tanárok, akik vezetnek most egy új felső dimenzió felé.

Ha valaki meghallgatja a szavaikat, olvassa az írásaikat, a magasabb dimenzióról, akkor integrálódik a csoporton belülre, megpróbálja elérni az egységet és a barátok iránti szeretetet, olyan könyveket olvas, amelyek beszélnek a kapcsolatról és köztünk levő szeretettről. A személy abban reménykedik, hogy ez a kapcsolat a könyvek segítségével felfedezhető, és azon belül feltárul az új erő, az úgy nevezett „adakozás és szeretet”. Ennek az erőnek a segítségével növekedik ennek az erő segítségével, az adakozás erejében és a mások szeretetében, ennek az érzete megadja neked a felső erőt, amely benned ragyog.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.