Dr. Michael Laitman

Fény a könyv lapján

Kérdés

Hogyan volt képes Ábrahám egyesíteni az emberiséget, ha még nem volt Tóra, hogy az egyesítse őket?

Válasz

A Tóra nem egy könyv vagy szavak halmaza, hanem a Reformáló Fény, az erő, amely felfedeződik, azzal a feltétellel, hogy mi különleges műveleteket végzünk. De minden fizikai tárgyak és a szavak csak szimbólumok.

A Kabbala Bölcseletét hívják úgy, hogy az “Igazi Tóra”, a ” Tóra belső része”. De a Kabbala könyve önmagában még nem Kabbala. Az ember használhatja ezeket, hogy megszerezze a fogalmat az úgynevezett” Kabbala Bölcseletét”. Minden attól függ, hogy az egyén hogyan közelíti meg: ha akarja használni ezt a bölcsességet a saját kedvéért, akkor számára ez absztrakt információ. De ha arra akarja használni, hogy elérje a mások iránti szeretet, ez az úgynevezett Tóra.

És ez nem is függ annyira a könyvtől. Más könyvek – mint a Talmud, Tóra, és a Zsoltárok – ezekben is megtalálható a Reformáló fény. De a kabbalisztikus könyvek közelebb állnak hozzánk, nagyobb hangsúllyal, és sokkal könnyebb kivenni. Ezért érdemes használni pontosan ezeket a könyveket.

Ezek a könyveket alapján, az emberek ebből a generációból, mint a kicsik, összezavarodnak, mivel nem értenek semmit, el tudják képzelni maguknak, hogy mi egy állapot felé közeledünk, egy új és különös világ felé. A szerző szándékosan helyezte a könyvbe Fényt, hogy közeledjünk hozzánk.

Bár más könyvekben, mint a Tóra és a Talmud, a Fény mélyen el van rejtve. De kabbalisztikus könyvekben, a “Fény ragyog a lap felületén”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.