Dr. Michael Laitman

Az önkéntesség fontossága a kongresszuson

Kérdés

Hatalmas erőfeszítések szükségesek a decemberi kongresszus megtervezéséhez és lebonyolításához. Mi a helyes hozzáállás az önkéntes munkához a kongresszussal kapcsolatban?

Válasz

Lehetetlen kifejezni annak a fontosságát, hogy mennyire szükség van mindenkinek a maximális erőfeszítésére, professzionalizmusára és vágyára a kongresszussal kapcsolatosan. Nagy veszteség lesz azoknak, akik kihagyják ezt a lehetőséget.

A legfontosabb eseményről van szó, egy különleges, sorsdöntő év és az emberiség óriási jelentőségű átalakulási folyamatának kezdetén, ami azt jelenti, hogy rá kell lépnünk egy új útra. Ez megtörténhet egy hatalmas szenvedés, vagy a Fény által, amely ráébreszt minket arra, hogy erőfeszítéseinknek az egység elérésére kell irányulniuk. A saját vágyaink és erőfeszítéseink által vonjuk magunkra a Fényt, amely megreformál minket.

Fontos megérteni, hogy nem közvetlenül vonjuk magunkra a Fényt, hanem az egység felé való állandó törekvés által, még ha gyakran ki is merülünk, pontosan ezek az erőfeszítések hozzák el a Fényt a számunkra. Még ha elutasítást is érzünk, zavarodottságot és vonakodást, mégis folyamatosan a saját ellenállásunk ellenében kell erőfeszítéseket tenni, és ez által vonjuk magunkra a legerőteljesebb Fényt. Remélhetőleg egy hatalmas, lángoló gyűlöletet tárunk fel magunk között, ám ugyanakkor ugyanekkora intenzitással a szeretetre való sóvárgást is. Nagyon jó lenne, ha ez a két pólus manifesztálódna bennünk. Reménykedjünk, hogy ez megtörténik, legalább valamekkora mértékben.

Tehát most nincs helye a személyes számításoknak, az erőfeszítések tekintetében. Nem erőfeszítés az, amire itt szükség van igazából, hanem valódi önfeláldozás. Mindenkinek részt kell vennie a munkában, amennyire csak lehetséges.

Szerencsétlen módon nagyon nehéz minden egyes embernek valamilyen feladatot adni. Nem tudunk munkát adni valamennyi önkéntesnek, azonban otthon mindenki elő tud készíteni, egy rövid videó klipet, vagy különböző terjesztési anyagokat, új emberek bevonzására, és így tovább. Keressen mindenki magának egy lehetőséget, ha már minden munka kiadásra került itt.

Kérdés

Milyen feladatokat kell magamra vennem annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb módon használjam azt fel?

Válasz

Válasszon mindenki olyasmit, ami a legmegfelelőbb a számára. Mindenkinek meg kell vizsgálnia ebből a szempontból önmagát, és megtalálnia a legmegfelelőbb munkát, ami a saját képességeinek a legjobban megfelel. Ha valaki ért az elektromossághoz, kérdezze meg a villanyszerelőket. Ha valaki tud főzni, menjen a konyhára.

Kérdés

Lehet akár a szemét összegyűjtése a leghasznosabb?

Válasz

Nem szükségszerűen a legegyszerűbb és legalsó szintű munkák a leghasznosabbak ebben az értelemben. Mindenkinek a legjobbat kell adnia. Ha valaki specialista, akkor ott kell önkéntes munkát végeznie, ahol a legtöbbet tud segíteni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,684 seconds.