Dr. Michael Laitman

Kérdések Izraelről és a kapni akarásról

Kérdés

Melyik szerve lesz a kollektív lélek „testének” Izrael? Vagy ez Ádám embriója?

Válasz

Ez a feje lesz, mivel az “Isra-El” kifejezés jelentése“Li Rosh” vagy“a fejem,” ahogy az mondva lett a Teremtő által. Minden ember a világban, aki a Teremtő felfedezésre törekszik, a kollektív léleknek ehhez a részéhez tartozik.

Kérdés

Az ellentétes vágyak létezésére való ráébredés megteremtődése kifejezhető úgy, mint az adakozni akarás, miközben a kapni akarás teremti az egoizmust? Megfeleltethető az egoizmus extrám formájának kifejeződése, az asztrofizikában ismert „fekete lyuk” fogalmának, amely csak megszerzésre képes? Hasonlíthatjuk az egoizmus ketrecéből való kitörést, az edények töréséhez, ahol az egoizmus összetörése nem más, mint a kani akarás vágyának, egy ellentétes vágyba fordulása, nevezetesen az adakozás vágyába?

Mondhatjuk azt, hogy az egoizmus törése és az adakozási vággyal való keveredése (kifejeződve az egyéni lélekben) fejleszti a teremtményt abba az irányba, hogy birtokolja az adakozási vágyat? Megfeleltethető ez a kombinációs folyamat a spirituális értelemben a „nagy robbanásnak,” amely létrehozta az anyagi világot? Helyes azt a megközelítés, hogy az adni akarás és a kapni akarás megteremtése nem más, mint a „spirituális szingularitás” összetörésének manifesztációja a valóság emberi szintjén, amit ilyen módon szintén az anyagi szingularitás összetörésének feleltethető meg?

Helyes, ha azt mondjuk, hogy az életünk célja a mi valóságunkban az, hogy előre hajtsuk a spirituális valóságérzékelés evolúcióját, az egoista edények (az egyensúlytalanságban lévő adakozást és megszerzést) szándékos, individuális összetörése által? Ez egy egyéni szándék a törésre, az egyén saját, egoista edényeinek vonatkozásában, de megfelelően annak, ahogy a Teremtő eredetileg megteremtette ezeket a vágyakat?

Válasz

Nem adnék részletes választ ezekre a kérdésekre, hanem a válaszom egyszerűen mindegyikre: „igen!”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.