Dr. Michael Laitman

Egy ima egy szívből

Kérdés

Minden nap a nehéz és intenzív nap után a reggeli tanítás szinte új életet lehel, begyógyítva a sebeket, új lapot nyit…

Válasz

Igen napközben sok-sok dolgot csinálunk, áthaladunk a felkészülésen, belső munkákon, s reggel új ösvényt kell vágni.

Kérdés

Hogyan lehet ezt a ritmust megőrizni, s vigyázni, hogy ne zuhanjunk túl mélyre most a kongresszusunk elejéig?

A sebesség nem visz lejjebb. Megvagyunk együtt a világ-kli (hordozó) , a “közös vágy” elég erős, hogy ne engedje csökkenni a vágyunkat a teremtő felépülés feltárására.Azonkívül ne felejtsük, hogy mi csak a munka felét kell megtegyük: el kell jutni a felépülési vágyig, ami a “kli”, a hordozója a megvilágító, teremtő Fénynek. A többit ez a Felépítő fény végzi el.
A mi dolgunk csak, hogy felismerjük a Rosszat, az önző kapni-akarást s az ebből adódó tehetetlenséget s ez segít, hogy vágyjunk a felépülésre és elérjük azt. És persze remélnünk kell, hogy a felső Erő fénye valóban megteszi a dolgát.

Ezért, a felépülés követelése (amit Női Vizeknek, Májin Nukvin-nak vagy MAN-nak hívunk) két dolgot jelent: egyrészt elfogadom a tehetetlenségem, enélkül nem tud elindulni a felső fény. Másrészt hiszek az értelemben (bina), ami más néven maga a “hit”, vagy “hasspáá” (odaadás) és közben tudom, hogy én – a birtoklás, királyság, malkut /mély-kút/ semmire nem vagyok képes magamtól.

Kérdés: Különleges hullámon haladunk most. Hogy lehet elkerülni a rózsaszín felhő részegségét?

Válasz

Egyrészt nem kell túl magabiztosnak lenni, de aggódni sem kell.Kétarcú ez: hogy is aggódhatnék, ha a Nagyobb Erőt keresem? de azért aggódhatok, hogy az egész csoport eléggé egyben van-e? Más nem kell. Csak az árvut (a közösség), ami azonos a “sokaság imájával”, ami a Nagyobb Erő feltárását lehetővé teszi köztünk (nem az egyénben).

Minél jobban lenullázom az egómat a csoport előtt, annál jobban feltárul a felépülés felső Fénye.

Kérdés

Hogy lehet ezt a felépülési vágyat megtartani és nem hagyni, hogy a már elért egység feletti öröm elhomályosítsa?

Válasz

Nem lehetséges kimaradni a felmenetek és lemenetek hullámvasútjából. Egyikünk éppen kiürül, másikunkat elárasztják az érzelmek éppen.
Így egészítjük ki egymást. Ebben jelenik meg a Svirat HaKelim, a Hordozó Szétesése.
Folytatni kell az erőfeszítéseinket. Célunk a Sokaság imája, a közös vágy a felépülésre, ami összesző minket egy szívvé, egy emberré.(geo)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.