Dr. Michael Laitman

Hogy gyorsabban megszülessünk

Kérdés

Azt mondtad, hogy a szellemi születés folyamatában vagyunk. Hogyan lehet megvalósítani ezt a születést? És ha befejeződik, hogyan őrizzük meg a helyzetet, hogy lehetőség legyen a felcseperedésre?

Válasz

Két erőt tartalmaz a születés folyamata: maga az áthaladás ereje, és az anya ereje. a külső nyomás, ami hat rá, hogy szüljön, és a belső, hogy egy vággyá egyesüljön. Így készülünk fel a születésre. Ami megszületik köztünk, az a közös felépülési vágy, amelyen keresztül a köztünk megjelenő új világ valóságát elkezdjük megérezni, de amely újra meg újra elrejtőzik, mert az egoizmus, a kapni akarás, a függés legyőzi.Ezért hívják az Elfogadás Tanát a Titkos, rejtett tannak. de azért feltárul az, ami el van rejtve, nekünk, ha együtt vagyunk.
A feltárulásához szükségünk van azokra a külső erőkre, amik nyomást gyakorolnak ránk. Vagy a természettől érkezik valami, vagy magunkra a közösségi környezetünk megalkotásával gyakorolunk nyomást. A női oldalunk is gyakorolhat nyomást ránk kívülről, hogy mi, a férfi részleg, erőfeszítést együnk mindig a csoportba való visszatérésre, hogy minden fáradozásunkból egyetlen vágy kristályosodjon ki felső Erőként – és akkor feltárul az, amit az “új világra születésnek” neveznek, mely hasonlít ahhoz, ahogy mi megszülettünk erre a világra.

Érezni a kérdésekből, a vágyakból, a gondolatok folyamatából, a közös áramlást, a közös szellemet, ahogy ez ebben a gyűlésben egybefolyik, s ahogy elkezdjük megérezni ezt a bennünk felébredő új világot, megvilágítást.(geo)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.