Dr. Michael Laitman

A Zohár: elbeszélések az Egységről

A spirituális munka a köztünk levő egységre fókuszál, és a felső erővel való összeolvadásunkra, amely megformál minket. Hogy tudok gyorsan, helyes módon és hatékonyan egyesíteni három tényezőt, magamat, a csoportot, és a Teremtőt? Ahhoz, hogy ezt elérjem, a kabbalisták megírták a könyveiket a számunkra. Valójában ezek a könyvek azt a szándékot fejezik ki, hogy megosszák velünk a benyomásaikat, és köztük elért egységet.

Amikor kabbalisták által írt könyvet olvasok, az pontosan azt tárja fel a számomra, amit az írói feltártak. Természetesen a szerző nem az anyagi világról írt, hanem a spirituális elérésről, a különböző, spirituális állapotokról, és miközben olvasom, én magam is megtapasztalom azokat.

A mi világunkban, a történetek olvasása közben elképzelem magamat, mint egy olyan hős, aki keresztülmegy a leírt helyzeteken. Azonban a kabbala könyvek olvasása alatt, mivel a kabbalista nem fantáziált, hanem megtapasztalta a megfelelő, spirituális fokozatot, ugyanazt érzem, mint a szerző feltárt egyfajta valóságot, és most én önmagam lépek be ebbe, a spirituális erők által.

A kabbalisták képesek voltak visszafogni magukat a technikai nyelvezet és a szimbólumok használatában, összehasonlítva a komputer programozókkal, akik a számítógépes nyelv sajátos kódrendszerét használják. Valóban, semmi más nem szükséges. Végül is, csak azt kell tudnom, milyen módon kell összevegyítenem a vágyaimat, az adakozás milyen formájában, kihez viszonyítva, mit. Ennek megfelelően, le tudok írni, egy bizonyos állapotot. Érzékelem a valóság egy képét önmagamban, a vágyaimban és a gondolataimban, és ez leírható, egy nagyon egyszerű módon.

A Zohár Könyve más. Ez egy költői nyelvezettel van megírva, és az érzelmeinkre irányul, felhasználva a mi világunk és a pszichológia elveit.  Nem szabad elfelejtenünk, hogy valójában a spirituális világról beszélünk, a belső valóságunkról, hogy mennyire vagyunk összekapcsolódva egymással. Minden állapot, ami ábrázolva van a Zohár Könyvében, azt mutatja meg nekem, hogy én, a csoport és a Teremtő, milyen módon kapcsolódunk össze ismét. Ez az egyetlen dolog, amire gondolnia kell annak, aki olvassa a Zohárt, és akkor a könyv biztosan segít a számunkra feltárni a kapcsolatot, valamilyen magasabb fokozattal.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,660 seconds.