Dr. Michael Laitman

Ne bújjunk a számítógép monitor mögé

Kérdés

Az egység érzése után, amely a kongresszuson volt köztünk, az embernek virtuálisan kell velünk tanulnia – azaz on-line, vagy a fizikai csoportban kell részt vennie a munkában?

Válasz

Ha a csoportokat megnézzük, azok másképpen működnek, mint 200 évvel ezelőtt, amikor valaki elhagyta az otthonát, egyetlen maroknyi holmival a kezében, és elindult vándorútra. Ma az ember csak belép az internetre, és máris velünk van, egy közös csoportban. Máris részt vehet a kongresszuson, és megértheti, mi is történik ott.

Kell keresnünk fizikai csoportot? Nem tudom, ha valakinek van erre lehetősége, akkor igen. Azonban könnyen lehet, hogy a legközelebbi csoport több órányi utazásra, van tőlünk.

Még is az embernek meg kell próbálni más emberekhez kacsolódni végül. Gyakran azonban azt érzi, hogy mennyire nem akarja ezt a kapcsolatot. Talán a másokkal való virtuális kapcsolat által valaki idealizálhatja a helyzetet, azt gondolva, hogy már egységben is van velük teljesen, miközben a tény az, hogy elbújt a komputer képernyője mögé. Tehát jöjjünk ki a monitor mögül, és valóban kíséreljük meg a kapcsolatot. Lássuk, hogy ez lehetséges, vagy sem…

Természetesen, most, a kongresszuson elért egységünk után, elkezdünk zavarodottságot, elutasítást és szeparációt érezni – állapotokat, melyek ellentétesek az egységgel. Ennek az oka az, hogy a növekedésünk érdekében mindig két lábon kell állnunk. Ezért, ne lepődjünk meg, ha hirtelen ellentétes állapotban találjuk magunkat. Végezetül használnunk kell a tényt, hogy ezek az állapotok váltakoznak, egyik a másikat követi.

Ezért, ha valakinek nincs közeli kapcsolata egy csoporttal, akkor nem megy keresztül bizonyos állapotokon gyorsan és intenzív módon. Akkor mindez, időben elnyúlik és elmosódik a számára. Neki azonban végső soron muszáj, hogy legyen másokkal valamilyen szintű, fizikai kapcsolata. Nem iktathatjuk ki ezt a világot, egyfajta virtuális világgal. Mi itt vagyunk, a fizikai testünkben, és mindenfajta kapcsolatba kell kerülnünk egymással, mert ez nagyon fontos. Felgyorsíthatjuk az időt, ha fizikai kapcsolatokat hozunk létre magunk között.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.