Dr. Michael Laitman

Több millió „túlélő” készül a köztudott világvégére

A hír (forrás Amerikai álom):

Amerikában ma több millió „Túlélő (angolul Prepper)” van, akik elsődlegesen azon munkálkodnak, hogy felkészüljenek arra, amitől a legjobban félnek, vagyis ami Amerikával történni fog… Valószínűleg már mindenki találkozott azzal a jelenséggel a családjában, vagy az ismerősei körében, hogy elkezdtek élelmiszert felvásárolni, és megpróbáltak másokat meggyőzni arról, hogy közel vagyunk a köztudott világvégéhez.  Tehát mi is pontosan az, amire ezek a túlélők annyira buzgón készülnek?

Tehát az igazság az, hogy a túlélők motivációja mindegyikük esetében más és más. Néhányan ilyen készülődő azt hiszi, hogy a gazdaság teljes összeomlása következik be. Mások látva, hogy mi történt a Katrina hurrikán pusztítása alatt, mindent megtesznek, hogy velük ez nem történhessen meg. Néhány túlélő csak nagyobb függetlenséget és önállóságot szeretne. Vannak olyanos is, akik mélyen meg vannak győződve arról, hogy a világvége, ahogy az ismert a számunkra, azt jelenti, hogy terroristák tömegpusztító fegyvereket alkalmaznak vagy, hogy földönkívüliek inváziója következik be, esetleg a III. világháború jön el, vagy EMP támadások.

De bármi legyen is a motiváció, a túlélők mozgalma növekszik. Ma, amerikaiak milliói alakítanak ki raktárhelyiségeket, éléskamrákat, tanulmányozza a túléléshez szükséges kertek művelését, és halmoz fel minden geyebet, a gázmaszktól, az energiatermelő generátorig.

Véleményem

A felhalmozási vágy ösztönös, állati. Azonban ami valóban hasznos, a magasabb szinten való biztonsághoz, az emberré válás szintjének elérése. Ennek a szintnek a biztonságérzete különbözik a biztonságra irányuló állati vágyaktól, mert nincs behatárolva a biztonsági szint, semlegesítve van a csapások mértéke, mivel azok okainak megszüntetésére irányul, az ilyen csapások gyökerét kutatva. Ez mindössze azt várja el valakitől, hogy felismerje, valójában mi történik. Ennek működése kívül esik az egoizmusunkon.

Majd ezt kell korrigálni és megváltoztatni, az ellentétes minőségbe, azaz kapcsolattá, adakozássá, és szeretetté. Ez a változás eltörli az összes negatív megnyilvánulást körülöttünk, feltárja a dolgok elrendezésének rendszerét, a megvalósítását, és célját, és megadja a képességet ennek a rendszernek az ellenőrzésére. Ennek eredményeképpen pedig az ember megszerzi a teljes biztonságot.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,673 seconds.