Dr. Michael Laitman

A harmadik templom alapjainak lerakása

Kérdés

Mondhatjuk, azt hogy a kölcsönös erőfeszítéseinknek köszönhetően, amit kifejtettünk az Aravai sivatagban, és az Arvut Kongresszuson, képesek voltunk megtalálni a megfelelő helyét, és lerakni a harmadik alapjait a harmadik templomnak?

Válasz

A héberben a templom, a „Szentség Háza,” ahol a „ház,” a Malchut, és a”szentség” a Bina. A Malchut, amely össze van kapcsolódva a Binával, megszerezve ez által annak a minőségeit, és a saját, ezeket a minőségeket birtokló Partzufjait nevezzük úgy, hogy a „Szentség Háza.”

Ez a Ház, a csoport által épül fel, vagy a másodlagos források nyelvezetével kifejezve, a „szentség közössége” által. Ez egy olyan közösségről szól, amely előre akar haladni, és meg akarja szerezni az adakozás erejét. Egy ilyen közösség képes felépíteni a Szentség Házát.

Mint egy összefüggő egység, egyetlen lélek van, és ezt próbáljuk meg összerakni, annak törött darabjaiból. A mi belső edényeink, a Galgalta ve Eynaim felosztásával egyezésben, három komponensre oszthatók fel: gyökér, lélek, és test. Emellett, vannak külső edények, melyek megfelelnek az AHP-nak, amely megformálják és felöltöztetik a kastélyt.

A belső edények a csoport, és az egységünk. Végül is, a spiritualitásban nincs egyetlen individuális rész sem, csak közösség. Ez a csoport építi fel a külső edények saját korrekcióját, és ezt is „templomnak” nevezzük.

A múltban ezt már kétszer megtettük – a harmadik majd a második fokozaton. Most össze kell gyűlnünk a csoportban, azaz korrigálnunk kell a belső edényeinket, aztán pedig folytatnunk kell a korrekciót a külső edényeken. A Templom, nem emelkedhet fel, építők nélkül. Másképpen kifejezve, az AHP nem lehet korrigált, ha nincs benne Galgalta ve Eynaim.

Így, elkezdve a saját korrekciónkat, természetesen lefektetjük a Harmadik Templom alapjait és a szerkezetét.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.