Dr. Michael Laitman

Hogyan változnak a szociális értékek?

Vélemény (Eyal Winter, Silverzweig Közgazdasági professzor, A valóságkutató központ igazgatója, Jeruzsálemi Héber Egyetem):

Ha az üzleti sajtó segítségével, a társadalom megváltoztatja az üzleti siker kritériumait, és az ország üzleti kultúrája is meg fog változni.

Felkérem az üzleti sajtót, hogy teremtse meg a következő, alternatív “ minősítési elveket, melyek segítenek elérni a célt, a szociális alapú vállalkozásminősítést, az iparmágnások szociális alapú minősítését, az őszinte, fogyasztó kezelési minősítési elveket, az elfogadható munkaterhelési szinteket, a hozzájárulások mértékét egy megfelelő környezetvédelmi kontrolminősítéshez, és a szociális értelemben hasznos termékek előállításának szintjét a cégek vagy a mágnások számára.

Figyelembe kellene vennünk, a mágnások jövedelmében azt, amikor azok a vagyonukból kórházakat, és biztonságos életet teremtettek az országban, még ha ezt profit elérése céljából is tették.

Az ingatlan tulajdonosok nem lesznek képesek közömbösnek maradni ezekkel az értékelésekkel kapcsolatosan. A vágy a versenyre, a sikerre és a szociális elfogadottság állandóan fejlődik. Ez az emberek között létezik. Ha képesek vagyunk átirányítani ezt a vágyat a megfelelő irányba, akkor még a legcinikusabb iparmágnások is szociálissá válnak, és a hátunkon való versenyzés helyett, a mi jólétünkért fognak versenyezni.

Hozzászólásom

Természetesen a dicsőség, az elfogadottság, és nagyra értékelés a legfontosabb jutalmak. Ha képesek vagyunk ezek fontosságát megemelni a társadalomban, akkor képesek leszünk elmozdulni, egy más értékrend irányába, az egész társadalom tekintetében.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.