Dr. Michael Laitman

Leereszkedés az új vágyakért

Kérdés

Miért megyünk keresztül különböző formákon minden pillanatban, hogyan tudjuk fenntartani a törekvést, ugyanazt a mértékű egységet a csoporttal, és a Teremtővel?

Válasz

A zuhanás, vagy ereszkedés két szomszédos szint között adja meg nekem a törekvéshez való erőt. Például tegnap, ettem, de ma ismét éhes vagyok. Ugyanezen a természetes módon kell az egységre törekednem.

Miközben a jelenlegi szintemen állok, a következő szintről álmodom. Ez egy ideál a számomra. Majd növekszem, és felemelkedem az ideálomhoz. Tehát hogyan kell innen tovább lépnem? Szükségem van egy vágyra, amely megfeleltethető, egy új emelkedésnek – egy olyan vágyra, amely kétszer nagyobb, mint az ezt megelőző. Más szavakkal, annak érdekében, hogy új szintre emelkedjek, kétszer annyit kell elvesztenem.

Kiderül, hogy állandóan két fokozatot kell hátra lépnem, egy hatalmas előre lépéshez. Azaz, mivel nem elegendő a számomra a megelőző vágy fokozatára visszazuhanni, egy kétfokozatú visszazuhanást kell éreznem, egy kettős veszteséget. Ezt az új vágyat, kizárólag a környezettől tudom megszerezni, és csak ez után tudok a következő fokozatra emelkedni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.