Dr. Michael Laitman

NEWSru: Nemzetközi Arvut Kongresszus Tel Avivban

Az Izraeli vezető internetes hírportál, a NEWSru publikált egy riportot a Világ Arvut Kongresszusról, amelyet Tel Avivban rendeztek meg 2011.december 6-8 között.

Az Arvut Kongresszus Tel Avivban: A résztvevők egysége meghatározza az egész világ egységét.

Még ha valaki nem is beszél spanyolul, franciául, vagy törökül, megértheti, hogy miről beszélnek, és mit próbálnak meg elérni a Világ Arvut Kongresszus résztvevői, akik a több mint két millió, aktív, kabbalát tanuló ember közül kerültek ki. Azonban ez a kongresszus nem csak egy három napos happening volt, összejövetel, hanem leckék is voltak ez idő alatt. Arvut Olami héberül azt jelenti, hogy globális, kölcsönös felelősség. Az elképzelés az, hogy amikor mindannyian készen állunk felelősséget vállalni egymásért, a szomszédjáért, a barátjáért, de még az idegenekért is, akkor a világunk valóban jobb lesz.

Dr. Michael Laitman elmagyarázza, hogy a kölcsönös garancia, egy szigorúan akkurátus módszere a belső és a külső természet közötti egyensúlyra törekvésnek, ennek nagyszámú képlete, grafikonja van, rengeteg számot és viszonylatot tartalmaz. Ez egy gyakorlati fizika, az egyensúly fizikája, a külső világgal való egyensúlyunk fizikája. Egyfelől, amit a kabbala mond, láthatólag csak egy új utópia, másfelől azonban elérkeztünk a masszív válságba, a gazdasági kapcsolatainkban, amely betör a családokba, válságot okoz, kábítószer használatot, vagyis általános krízist. Tehát valóban nincs más út az emberiség előtt, mint hogy transzformálja magát a kölcsönös felelősség közösségébe.

A napjainkban kabbalát tanulók száma eléri a kétmilliót világszerte. Nők, férfiak vegyesen, a kor és a szociális helyzet lényegtelen, ahogy azt a modern kabbala gyakorlói gondolják, itt az ideje feladni az ősi megkötéseket, mivel a világ pedig sürgős korrekcióra szorul, és amely ez csak közös erőfeszítésekkel lehet megtenni. Különben hatalmas szenvedésekkel szembesülünk, amit senki nem lenne képes elkerülni.

Michael Sanilevich, a “Kabbalah La’Am” vezérigazgatója szerint „csak az elmúl évben 17 kongresszust tartottunk. Izraelben 2002 óta szervezzük ezeket, és mindenki ide jön. 107 országban vannak tanulóink, ma ebből 70 ország küldött résztvevőket. Körülbelül 10000 ember regisztrált 4000 internetes kapcsolatunk van, ezek mindegyikében több ember van, a néhánytól, a több százig.

“Chanoch Milvitzky, jogász mondja: „Több tanulónk van Arab országokból. Érthető okokból, ezek a barátaink nem hirdetik, hogy ők kabbalát tanulnak, mivel az Izraellel kapcsolatos. Vannak muszlim tanulóink is Európából és Amerikából, és nem keverednek emiatt önmagukkal ellentmondásba. Mi nem vagyunk vallásos mozgalom, sem misztikusok, mi egy módszert ajánlunk a teljesen különböző vallású emberek egységére. Például amikor Michael Laitman leckét ad az egyetemeken, bárhol a világban, ő maga elsődlegesen, mint tudós mutatja be magát, és nem rabbinak.

A tudományos megközelítés a gyakorlati spiritualitást vizsgálja  a kabbalában, és a a színfalak mögött, ahol egy mobil stúdió működik. Ez nem csak élő közvetítést ad a helyi kábel televízión át és az interneten, hanem kezeli az oktatási anyagokat és előadásokat, valamit párhuzamosan azok fordítását több nyelvre.

A helyhez kötött stúdió Tel Aviv külvárosában található, ahol filmek és TV programok készülnek. A Bnei Baruch Kabbalista Mozgalom már megszerezte az ENSZ reprezentatív státuszát, és elkészült egy könyv, az UNESCO együttműködésével, amely a következő nyáron kerül kiadásra.

A kabbala 5700 évre visszamenőleg ered. Az ősi gyakorlat modernizációja, csak úgy, mint a világ modernizációja, ismételten a a Kiválasztott Nemzedék vállán nyugszik. Aligha lehet véletlen, hogy a Judaista tradíció a „kiválasztott” fogalmát nem, mint egy előny megszerzésének a lehetőségét interpretálja, hanem mint a többi nemzet feletti kiemelt felelősséget.

Jurgen, az egyik résztvevő szerint, „Németországban azt gondoljuk, hogy Izrael a központ, amelyből az egység ki fog áradni. A mi politikai rendszerünk összeomlásban van, az Európai Unió hamarosan széthullik. Vissza fogunk menni Németországba, és elmondjuk az embereknek, hogy új időszámítás kezdődik. Innen kell kiindulniuk. Ha Izrael nem érkezik el a kölcsönös garanciához, mások képtelen lesznek erre.”

Tíz ember érkezett Törökországból a kongresszusra. Az ország egyik képviselője, Mutlu, kifejtette: „Minket nem érdekel a politika. Törökországban néhányan rossz szemmel néznek minket, és akkor mi van? Nagyon sok ember az országomban barátsággal tekint Izraelre.”

Olga Svédországból érkezett, és azt mondja nekünk, hogy „van egy 16 éves fiam. Néhány évvel ezelőtt megkérdezte az osztálytársait, hogy azok élete milyen? Majd azt mondta az élet nagyon üres. Akkor megértettem, hogy ha már az ő számukra is üres az élet, akkor az azt jelenti… KÉSZEN ÁLLUNK! … TÉNYLEG KÉSZEN ÁLLUNK!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.