Dr. Michael Laitman

Csodák az úton haladás közben

A teremtés célja az, hogy a megszerzés iránti vágyra alapozva, amely úgy lett megteremtve, mint a “létezés a semmiből “, hozzáadódjon a függetlenség. Annak ellenére, hogy a semmiből jött létre, nem tud megszerezni semmit a maga számára, aztán ő olyan tulajdonságokat kap, amely segíti őt, hogy hasonlóvá váljon a Teremtővel: független, megértő legyen, és a saját maga által döntsön.

Ez a különbség a megszerzés iránti vágy között, amely meg lett teremtve a Malchut de Ein Sofban, a legelső állapotban, és ami később történik, miután a megszorítás létrejön, utána leereszkedik fentről lefele egészen eddig a világig, és majd innentől visszaemelkedik az összes törés után, az összes folyamat után, visszatérve az első állapotba.

Az összes folyamatok a teremtményen belül zajlanak le, azért, hogy megalkossa a saját edényét. Ez a fejlődés iránya, hogy felismerje a gonoszt, az egoizmusát, és az erre megjelenő érzéseit. Ez a gonosz, fordított a Teremtővel.

Azért, hogy megszerezze ezeket a tulajdonságokat, ehhez különleges feltételekre van szükség. Az első dolog, hogy a teremtmény ne érezze, hogy kényszerítve cselekszik, a Teremtő ellenőrzése alatt, hanem szabadnak érezze magát. Tehát a Teremtő rejtettségben kell, hogy maradjon.

Mi kezdetben megkapjuk a nulla pontot, amelytől el kell, hogy érjünk a Teremtő céljához, a végső ponthoz, amelyet Teremtő a semmiből teremtett, és az adakozás iránti szándék által ki kell terjednie, amely a megszerzés vágya felett van. De hogyan lehetséges ez, ha a Teremtő rejtve van, és nem látjuk a célt, merre kell mennünk? Ha nincsen semmi példánk erre, semmi összehasonlítási alap, semmi jel az úthoz, amelyre építeni lehet, hogyan vizsgáljuk meg önmagunkat?

Az ember, ha kap ilyen vágyat, de nem tudja, hogyan használja és hajtsa végre, ezt az állapotot írja le, a “barangol a földön” mondás. Valóban, szétterjed előtte a lehetőségek mezeje “aki üdvözöli a nevét”. A Teremtő megadja az összes eszközöket és a lehetőségeket az előrehaladásra, azért hogy a helyes formában használhassa őket.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,646 seconds.