Dr. Michael Laitman

Szavak amelyek a szívből jönnek

Kérdés

Írva van, hogy Izrael felgyorsítja az időt. Hogyan tesszük ezt a leghatékonyabb és legtermékenyebb módon? A terjesztés segítségével? Szándékkal? Belső vizsgálattal?

Válasz

Azzal, hogy magadon dolgozol és a külső terjesztésen. A belső munka az egység közöttünk. És a terjesztésben az üzenetünket jobban és jobban érthetővé kell tennünk – magunk számára és mások számára is.

Ha egy személy nem tudja hogy mit mond magáról, jobb ha csendben marad. Bizonyára nem fog mások hasznára válni. Ebben az esetben igaz, hogy a szavaink az egyik fülön be fognak menni, a másikon pedig ki. A tény az, hogy nincsenek kapcsolatban a szívvel. Mi még mindig „rizsázunk” – nem kötöttük magunkat hozzá a vágyunkkal és érzelmünkkel. Egyszerűen csak kimondjuk amit hallottunk vagy olvastunk.

Ha magadat, a szent vágyadat a szavaidba helyezed… azért folyik ki belőled, hogy aztán alakba öltözzön és elérje a fülét a másik lénynek, és ez a láncolat egyik vágytól a másikig nyúlik. Végtére is, a vágy az alapja a teremtménynek. Viszont ha a te szavaid magasabban kezdődnek és a gyökerük nem éri el a legfontosabb dolgot, akkor a másik oldalon szintén nem érik el a célt és eltűnnek nyomtalanul az emberből. Ezért olyan gyenge a terjesztésünk.

Kérdés

Tehát mit tudunk tenni, hogy a szavaink közvetlenül a vágyból jöjjenek, a szívből?

Válasz

Épp most válaszoltál te magad: szívből kell jönniük, szívből szívbe.

Ha nem érzed, hogy mit fogsz mondani, akkor ne mondj semmit. Ha érzed, akkor még a zagyvaság is működni fog. Ez azért van mert érzés és inspiráció van a zagyvaságban és a társad érezni fogja ezt a melegséget. “Ez a személy nem tudja kifejezni magát” fogja ő gondolni „de el tudom mondani hogy az egész élete ebben van.” A valódi érzések értékesek és az üres szavak érintetlenül hagyják az embert, a hangtól függetlenül.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.