Dr. Michael Laitman

A Teremtő szeretete: Egy fejlődési Maraton fináléja

Kérdés

Mit ad nekünk mások szeretetének törvénye?

Válasz

Azzal, hogy másokat szeretnünk, elérhetjük a Teremtő szeretetét, ami az a cél, amiért elkezdjük a fejlődésünket. A Teremtés célja, hogy elérjük a Teremtő szeretetét.

A Teremtő kezdetektől tökéletesen szereti a teremtményt az Ő természetének megfelelően, mivel Ő jó aki jót tesz. A teremtmény elhozása erre a jóságra azt jelenti, hogy elhozza az összeolvadás pontjára a Teremtővel.

Kiderül, hogy a Teremtő szeretete a fejlődésünk célja, a végső pontja. Ezt azon keresztül érjük el, hogy megtartjuk a 612 parancsolatot (többféle felkészülést a 612 egoista vágyunkban azért hogy az adományozás felé fordítsuk őket), ami szükséges azért hogy elérjük az utolsó, 613. parancsolatot hogy szeretettel és adományozással legyünk egymás felé).

Minden szabály több részlettel van kapcsolatban. A „szent csoport” példájának követése, ez a társadalom, ami az adományozás törvényein alapul, ami egy kevés emberből áll, aki egységre lép egy cél által, a mi célunk az, hogy elérjünk egy magasabb célt azon keresztül hogy adunk egymásnak.

Az adás önmagában nem cél. Ha csak azért gyűlünk össze, hogy adjunk egymásnak, akkor csak egy egoista formációt építünk ki, azáltal hogy élvezzük egymás munkáját. Egy ilyen egység előnyös számomra mert tízünk több kitöltődést kap, mint egyikünk. Mindenki örömöt kap a másik kilenctől.

Viszont egy ilyen adományozás nem visz minket ki a törvényből ami a saját érdekünkben történő megszerzésről szól. Csak azt hívják az adományozás szent csoportjának, ha azért adunk egymásnak, hogy ezen keresztül a Teremtőnek adjunk. Egyébként egoista társadalmat építenénk, ami arra szolgál hogy kölcsönösen hasznot kovácsoljunk egymásból.

Egy tökéletes spirituális szerkezet nem kevesebb mint tíz emberből áll, a spirituális testben megjelenő tíz Szfirának megfelelően. Ekkor valaki adományozása a többiek felé elhozza nekünk az adományozást a Teremtőnek, mivel együtt a teljes tíz Szfira szeretnénk lenni.

A Malhut az első kilenc Szfirában foglaltatik (Tet Risonot). Ezért az adományozás tíz Szfirája (a Közvetlen Fény tíz Szfirája) alakul ki. És az első kilenc Szfira bele foglaltatik a Malhutba és tíz megszerző Szfirát alkot (a Visszavert Fény tíz Szfiráját). Ezért eljutunk a kölcsönös adományozáshoz. Egy ilyen cselekedet szüksége megadja nekünk a jogot, hogy megkapjuk az erőt és kiteljesedést Fentről, és ezt imának hívják.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,160 seconds.