Dr. Michael Laitman

Egy Fénysugár a felhők között

Ha gondosan követem a jeleket, amit a Teremtő ad nekem az életem során, látni fogom, hogy a jó sorshoz vezet és azt mondja: „Válaszd ezt, fiam!” És ez az én felelősségem, hogy megragadjam ezt a lehetőséget és megvalósítsam ezt.

De hogyan tudom látni mindezt? Hogyan találom meg a sorsomat, és a Teremtőt aki engem irányít? Hogyan értem meg, hogy pontosan ez az, amit nekem meg kell valósítanom az életemben, és valójában ez a hiányzó darab a közös kirakós játékból? Az egész kép teljesen készen van, kivéve ezt az egyetlen darabot. Hogyan látom meg, és hol találom meg ezt?

Kiderül, hogy a szabad választásom helyét kell keresnem. A Teremtő odavezet engem, ahol a cselekedetemet végre kell hajtanom. A Teremtő egy egyszerű, természetes úton vezet minket keresztül, megengedve nekünk, hogy érezzünk valamiféle iránymutatást, ami valamiféle biztonságérzetet ad az életben, ami nehéz, tele van szenvedéssel, problémával, betegségekkel, és szerencsétlenséggel. És mivel mi egy egyszerű vágy vagyunk, hogy örömöt kapjunk, ösztönösen elmenekülünk a gonosztól, és a békére törekszünk.

A Teremtő megmutatja nekünk ezt az irányt: a gonosztól a jóig. Viszont a személynek erőfeszítést kell tennie a saját oldaláról, mivel az előrehaladás ezen az úton csak azzal a feltétellel lehetséges, ha mi megváltoztatjuk a mottónkat, a szándékot, amivel mindent megteszünk. Vagy csupán el akarok menekülni a gonosztól és elérni a jóságot, a természetes megszerzésvágyamnak megfelelően, vagy a vágyam fölé haladok, a szándék szintjére, és azért teszem ezt, hogy örömöt adjak a Teremtőnek.

Más szavakkal, el kell válnom a megszerzésvágyamtól, fölé kell emelkednem, megszorítást kell rajta csinálnom, és mindannak ellenére, ami megmarad benne, a szándék felé akarok előrelépni, hogy örömöt adjak Neki, sokkal inkább mint magamnak.  Ebben van a szabad választásom.

Folyamatosan a vágyammal dolgozom, és előrevisz engem, és megmutatja az utat nekem a szenvedésből az öröm felé, ami előttem ragyog, mint egy fénysugár, ami a falba vájt lyukakon keresztül, vagy a felhők közül ragyog. Viszont az előrelépés az ilyen fény felé csak akkor lehetséges ha megváltoztatom a mozdulataim értelmét, és ahelyett hogy magamért csinálnám, bár ez kellemes és helyes, azért kezdem megtenni ezt hogy a Teremtő hasznára legyen.

Azért hív engem, hogy jót tegyen velem és én is megyek hogy jót tegyek Ővele.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,693 seconds.