Dr. Michael Laitman

Jobban és jobban közeledünk az adakozás forrásához

Először mi elkezdünk fejlődni ennek a világnak a szintjén, az egoizmusunk által, és csak az egónk érdekében aggódunk. Addig folytatjuk ezt, amíg el nem kezdjük látni benne, a leginkább gyűlölt ellenséget, amely megállít és megzavar minket.

De nem az életünket zavarja az e világ szintjén, bár még itt is megtörténik ez. Azaz mi nem a 99% beszélünk az emberiségen belül, hanem a különleges egyénekről, akiknél a növekvő ego nem akadályozza meg, hogy élvezzék az egójukkal ezt a világot. De a lényeg, hogy néhány emberben ez alapján egy új vágy kezd kifejlődni, és ahogy meg akarják valósítani ezt az új vágyat, konfliktusba kerülnek ezzel a világgal, az ebben a világban való élettel. Ezen az úton megpróbálják növelni a szívben levő pontjukat az új vággyal, egy másik szintre, másik valóságba akarnak felemelkedni, ami ezt megelőzően a része volt a léleknek.

Aztán kap egy időszakot, az úgynevezett felkészülési időt, hogy belépjen a spirituális világba (“Lo Lishma”), és elkezd dolgozni a tanulás, a csoport és tanár eszköze által. Ezen az úton, megpróbálja növelni a szívbeli pontot, a rügyező új vágyat az egoizmuson túlra, azaz az egoista szív fölött.

Ha növeljük az új vágyat, az ember elkezdi többre értékelni az új célját, és megérteni, hogy ez a cél az adakozás, a kapcsolat, az egóból való kilépés, és felemelkedés az új vágy szintjére, a másokkal való kapcsolatra. Ő már nem látja az “Én”- jét, hanem “mi” szintjét látja. És azután a “mi” újra “eggyé” válik.

Ezért igyekszünk, és sóvárgunk az új dimenzióra, és próbálunk felemelkedni az egoista szintről a kapcsolat szintjére. Mivel folyamatosan növekszünk a cél irányába, lenullázik magunkat, összekapcsolódunk másokkal, és megkapjuk a környezet tudását, hogy a mi egységünk fontosabb, mint hogy az egón belül éljünk. A Felső Fény befolyásol minket, válaszul a mi erőfeszítéseinknek és segít nekünk előrehaladni a belső változásokon át.

Végül, a belső átalakulás megtörténik, amely azt jelenti, hogy megszületünk az Új Világba, amikor a mi felfogásunk megváltozik, a megszerzésből az adakozásra. Most kezdjük érzékelni valójában a valóságot az adakozásra, amely teljesen eltérő attól, amely korábban áthatott minket. Most látjuk, azt a részt, amelyet eddig nem voltunk képesek látni: az adakozás rendszerét, amely a természetben, a belső erők és kapcsolatok, a spiritualitás lépcsőn (parcufok, világok, szfirák) át épül fel.

Eddig láttuk csak a kövületi, növényi, élő és a beszélő szintet láttuk a világban és hirtelen felfedezzük a valóságnak egy másik részét, amelyet úgy hívunk, hogy adakozás, Felső Világ. Akkor elkezdjünk megismerni ezt a rendszert. Amekkora mértékben mi egyre mélyebben összekapcsolódunk, úgy hatolunk bele egyre mélyebben ebbe a rendszerbe.

Minden egyes alkalommal megnövelve a közöttünk levő kapcsolatot, megnöveljük a kapcsolatot ezen keresztül a rendszerhez, mintha egy nagyobb lépést tennénk, az új világba. De minden előrehaladás csak a még mélyebb kapcsolat által valósulhat meg. Tehát mi elkezdjük felismerni az adakozás rendszerét.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,773 seconds.