Dr. Michael Laitman

Lehetetlen „kivárni”

Kérdés

Te a jó kapcsolatról beszélsz, hogy az embernek ezt a folyamatot, a nevelési – oktatási rendszerben kell megtanulnia. Mit jelent ez?

Válasz

Ma a természet fokozatosan megmutatja nekünk, hogy mi egy globális, integrált módon állunk kapcsolatban egymással. Azonban sokkal inkább egymás ellen fordulunk, mint hogy megformáljuk ezt a kölcsönös, integrált és uniformizált rendszerét az kölcsönös segítségnyújtásnak. Azaz még mindig egy egoisztikus rendszeren át vagyunk összeköttetésben, ami az egók rendszere, egymás kölcsönös lerombolásában, és kölcsönös felfalásában.

A természet velünk kapcsolatosan egy teljesen más oldalát mutatta meg. Ez alapján, a természet bennünket, mint egy integrált, kölcsönösen összekapcsolt és analóg rendszer kezel, miközben mi csak bizonyos összecsapásokat működtetünk egymás között. Kiderül, hogy ma nem tudjuk önmagunkat kontrollálni, ezért a természet kontrollár minket, és vezet el minket egyensúlyi állapotokba. Ezért nem értjük a mai válságot.

Ez a globális, integrált és borzalmas, gazdasági válás csak most kezdődik, messze nincs még vége. Hét, nyolc évvel ezelőtt, mindenkit figyelmeztettem, hogy ez csak a kezdet! Mindenki azt mondta, hogy ezen is csak túl leszünk, ahogy Amerika vagy Japán túlkerült a saját válságán. Meg kell értenünk, hogy a természet egy bizonyos cél felé vezet minket. Nincs idő várakozni, éppen ellenkezőleg, ha várakozunk, minden csak rosszabb lesz.

Meg kell értenünk, hogy muszáj a természethez hasonlóvá válnunk. A Természet maga kötelez bennünket erre. Neki erre megvan a hatalma és minden eszköze.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.