Dr. Michael Laitman

A száműzetés elválaszt a testvérektől

Kérdés

Mi az Egyiptomi száműzetés a barátok vonatkozásában?

Válasz

A száműzetés azt jelenti, hogy nem vagyok képes megtalálni a kapcsolatot a barátokkal, mivel a Fáraó uralkodik közöttünk és eltávolít minket egymástól. Nekem a Fáraónak kell dolgoznom, ahelyett, hogy a barátoknak dolgoznék, és ez jelenti azt, hogy Egyiptomi száműzetésben vagyok.

Először jól érzem magam a száműzetésben. Engem nem érdekel, hogy itt vannak a barátok, csak a Fáraót szolgálom, a királyt, aki megengedi, hogy jól éljek és kitölti az egoista vágyamat, amelyből megkapom a beteljesülést, a tisztelet, hatalmat. Ezeken az egoista beteljesüléseken keresztül, hajlandó vagyok a Fáraónak dolgozni.

Az után fokozatosan elkezdem felfedezni, hogy ez nem jó nekem, nem lehet így élni, mert ilyen a módon nem haladok, és nem valósítom meg a teremtés célját. Akkor elkezdem érezni, hogy száműzetésben vagyok. Ahogy irva van, “Izrael gyermekei felsóhajtottak a munkától”, mivel ők felfedezték, hogy raktár városokat építettek, Pitom és Ramszesz gyönyörű városait, és fennáll annak a veszélye, hogy nem képesek kilépni Egyiptomból.

Attól a pillanattól, hogy felfedezzük a “Moshet” (a szívbeli pontot), elmenekülünk az egyiptomi rabszolgaságból, egy másik helyre. Tehát, ezt a tulajdonságot az emberben, nevezzük úgy, hogy “Moshe” (húzni, a héber limsoh szóból), elválasztja magát a Fáraótól, az egoizmustól, és elkezd növekedni önmagában egyedül, mert ő mindent ki akar húzni a Fáraó hatalma alól. És így “Moshe” háborúba kerül a “Fáraóval”.

A” Fáraó” és “Moshe” harcban vannak egymással és közepén a Teremtő. Egy felöl a Teremtő megnehezíti a Fáraó szívét, másfelől megerősíti “Moshét,” és azt mondja neki, mondva neki, ne félj, mi együtt megyünk a Fáraóhoz, és együtt küzdünk meg vele.

Egyfelől a “Fáraó”, és másik oldalon a Teremtő ereje, és Mózes növekszik közöttük az Egyiptomi tíz csapás által. Köszönet az Egyiptomi csapásoknak, amellyel megszerezzük a tíz legfontosabb tulajdonságot, amelyekkel már menekülni tudunk. Mikor menekülünk, a legfontosabb tulajdonságok hozzánk kapcsolódnak, hogy elhagyhassuk Egyiptomot.

Így jutunk arra a pontra, ahol már nem elég, hogy elmeneküljünk, az egoista vágyunk elöl. Ez a lekapcsolódás nem elég, és most meg kell szereznünk az adakozás tulajdonságát, és így megkapjuk a Tórát.

A Reformáló Fénynek a gyakorlatban kell megjelennie, nekünk kell magunkhoz vonzanunk, hogy a kapcsolatunk hatalmassá váljon.

Minden alkalommal, amikor előre lépünk, azáltal, hogy erősebb kapcsolatot hozunk létre egymás között, hogy ha belépünk Egyiptomba azáltal, hogy feltárjuk ezt a gyűlöletet, akkor ez lesz az úgynevezett “József” pontja, a középső vonal kezdete, ahonnan tehát mi szétválunk egymástól. De az egyiptomi kivonulás már onnan kezdődik, amikor megjelenik a testvéri szeretet ” a testvérekkel való együttlét, de csak József tudja és érti meg ezt.

Ő magához akarja kapcsolni az összes testvért, az teljes, “tíz szfírát”, mert ő maga az utolsó szfíra, a Yesod. Ezért azt mondja: “Milyen jó és kellemes együtt ülni a testvérekkel”, mivel ő köt össze mindenkit és hozza létre a spirituális edényt.

Egyiptomban, amikor elérkezik az éhség hét esztendeje, elkezdik újra felfedezni, hogy egy közös ellenségük van – a “Fáraó”. Később elmenekülnek az egójuktól, és össze akarnak kapcsolódni, akkor beleegyeznek, hogy egy emberként egy szív lesznek, a “kölcsönös garanciában”, vagyis, beteljesítik a feltételt arra, hogy átvegyék a Tórát. Ez már a kapcsolatnak a következő szintje.

Minden alkalommal egyre mélyebb kapcsolatra lépnek egymással. Mindenféle bűnös cselekményt hajtanak végre a sivatagban – amelyet azután korrigálnak, amelyen át voltak irányítva a kapcsolat ellen, majd pedig a korrekcióban azután a kapcsolat irányában. Nincs semmi ezen kívül.

Annak az Elvnek érvényesítésétől, hogy “Szeresd felebarátodat, mint magadat”, amely a nagy elve a Tórának, amely magába foglal minden parancsolatot és az összes korrekciós műveletet, addig, amíg elérjük a helyes kapcsolatot és belépünk az Izrael földjére “(Jásár- Kel), azaz, a vágy, ami hasonlóvá válik és összetapad a Teremtővel, erről szól az egész út.

Ezért ez nem csak a barátok szeretete, hanem egy eszköz arra, hogy elérjük a Teremtés célját, és megvalósítsuk!

BD

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,713 seconds.