Dr. Michael Laitman

A fehér sziget a térképen

A Teremtő megfogja a személy kezét és a jó sorsra helyezi és azt mondja: „Vedd ezt!” Vágyat ad a személynek, felébreszti benne az élet értelméről és ilyen benyomásokról szóló kérdést, és mindent elrendez neki, és olyan helyre viszi őt, hogy meg tudja magát valósítani, hogy választ kaphasson a kérdéseire.

De a kérdés az: Hol van maga a személy mindebben? Végül is minden előre meg van határozva, hogy hogyan épülök fel, milyen nevelést kaptam, és hogyan irányítottak engem egészen eddig a pillanatig. Ha visszanézek az életemre, látni fogom hogy az valahogy mindig megfordult, mint valamiféle megfeszített rugó. És bár nem látom pontosan, hogy Ki forgatta azt, kétségtelen hogy valaki mindent elrendezett nekem: kérdést adott az életem értelméről, megszervezte a csoportot amit találtam és a könyveket.

Mindent Felülről szerveztek meg nekem, és ez olyan, mintha fülön csíptek volna engem  és a megfelelő helyre vittek volna. Hol van itt akkor a szabad döntésem?

Kiderül, hogy a szabad döntés sokkal ezután kezdődik. Miután elhoztak a csoportba, aki tanulja a Kabbala bölcseletét, elkezdesz tanulni, benyomásokat kapsz, és túlfűtött érzékelésben látsz, és aztán úgy tűnik számodra, hogy végül megtaláltad a helyed. De valójában még mindig nem értesz meg semmit, és ez mind nem az, amit el kellene érned.

A szabad döntésed helye ez az üres terület, a fehér pont amit ki kell töltened. Előtted áll, és még nem fedezted fel. Ugyanakkor tanulsz, és állapotból állapotba vagy dobva, mindenféle választás nélkül. Amikor rossz állapot jön, depressziós leszel, és amikor a jó állapot jön, boldog vagy.

Néha megértést kapsz, mert a minden tudásának vágya megjelenik benned; néha az érzelmeid növekednek, amikor az érzés vágya ébred fel benned. És ilyen módon mindenféle állapotokon mész keresztül a csoporttal, a környezettel. De ugyanakkor az áramlat visz téged, mindenféle saját szabad döntésed nélkül.

És ez így folytatódik ameddig el nem éred az üres helyet, amit fel kell ismerned, és amire az összes figyelmedet koncentrálnod kell. Ez azért van így mert különösen ebben valósítod meg magad. És ha nem valósítod meg a szabad döntésedet ott, akkor semmi nem fog történni.

Mindaz, ami a Teremtő kezében van, kétségtelenül meg fog valósulni. De senki sem tehet semmit azzal az üres hellyel a helyes együttműködés nélkül. És a Kabbala bölcselete erről beszél!

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.