Dr. Michael Laitman

A spirituális irányultság alapelvei az ürességben

Kérdés

Ha a spirituális út egy üres terepen halad át, hogyan irányítod be magad, egy bizonyos koordinátának megfelelően, ami az ürességben létezik?

Válasz

Először is, teljesen le kell kapcsolódnod az egoista vágyadról, és bele kell egyezned, hogy nem kapsz semmiféle koordinátát az úton, vagy valamiféle paramétereket, hogy lemérd az előrehaladásodat. A koordináta a te pozíciódat magába foglalja magasságban, szélességben és mélységben, de olyan feltételeket szintén, mint a melegség, nyomás, megvilágítás, és így tovább. Ez az én egoista koordinátám, tehát az első lépés, hogy már nem érzékelem ezeket a dolgokat, mert minden ilyen mérés az élvezetvágyamhoz tartozik.

Én, másfelől, szeretném érezni ezt a koordinátát, csak az adományozásvágyamra való tekintettel, sokkal inkább mint ahogyan a külső feltételekre vagyok tekintettel, amit jelenleg egoista módon érzékelek. Szeretnék megtanulni adományozni, miközben ilyen feltételek alatt létezem.

Sőt mi több, óvatos vagyok, hogy a spirituális feltárulás kitölti az öröm megszerzésére irányuló vágyaimat, és rákényszerít engem, hogy a saját érdekemben élvezzem azt. Ennélfogva nem is akarom tudni, hogy én adományozom. Elegendő nekem, ha egyszerűen megmaradok ennyiben és nem akarok ennél többet. Ez a kezdőpont.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.