Dr. Michael Laitman

Tanács azoknak akik érdeklődnek, hogy korrigálják a lelket

Kérdés

Hogyan kell használni a “barátok szeretetét”, és haladni feléje, hogyha nem érzem ezt a szeretetet és a kapcsolatot?

Válasz

Ha úgy érzed, hogy a barátok szeretete felé kell haladnod, azért hogy így korrigáld a lelkedet, akkor már természetes számodra, mit kell tegyél.

De hogyha olyan állapotban vagy, hogy nem érzed a szükségességét ennek, akkor megoldásokat kell keresned, amelyek segítenek, felfedezni ezt a szükségességet és a fontosságát a szeretetnek. Hogyha “Szeresd felebarátodat, mint magadat” a legnagyobb parancsolat a Tórában, akkor semmi mást nem kell betartani ezen kívül. Az összes cselekvés, érzelem és értelem is, a nagyobb szeretet megszerzésére kell, hogy irányuljanak, és egy még nagyobb kapcsolatra.

Úgy tűnik, hogy ez könnyű dolog, de nem értjük mi különleges benne, nem érezzük, milyen belső értelem van benne. Azt akarjuk, hogy valamilyen komoly lépéseket tegyünk, de egyáltalán nem értjük a “felebarátok szeretete” alapelvét.

De ha megértem, hogy az ego, a teremtési anyaga, és hogy csak akkor tudom felhasználni megfelelően, amikor a kapcsolaton dolgozom a barátok között, vagyis amikor a mi viszonyunk átváltoznak egy közös mezőre.

Ha helyesen használom, ez átváltozik egy olyan “mezőre, amelyet üdvözöl a Teremtő “.

Hogyha nem, akkor olyan mező lesz, ahol „vándorolnak a rablók és a veszélyes vadállatok.”

Úgy tűnik nekünk, hogy ez nem egy fontos és komoly dolog, és ennél magasabb célok is léteznek a világban. Itt úgy beszélünk valami szeretetről köztünk, mintha kérnek minket, hogy jó gyerekek legyünk.

De ezen kívül tényleg nincs semmi.

BD

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.