Dr. Michael Laitman

Tanuljuk megérteni a természet nyelvét

Kérdés

Az integrált oktatási rendszerben nem adunk büntetéseket a gyermekeknek ; hanem összekapcsolódunk a gyermekkel és a benne lévő “Ádám” részével kommunikálunk: “Gyere lássuk, mit tett az ego veled, velünk”. Vagyis, hangsúlyozzuk a szétválasztást az ember és az egója között. Lehetséges megtenni ilyen cselekedeteket a felnőttekkel is?

Válasz

Azt mondanám, hogy a felnőttekkel is meg kell tenni ezt, még élesebben is. A gyermekkel még mindig játszunk, mert még kell vigyáznunk rá, és, azért mert még nem fejlődött ki benne, hogy képes legyen látni magát kívülről. Egyelőre, csak érzi önmagát, és nem figyel másokat.

Egy bizonyos időpontban, már képes lesz különbséget tenni a “belső én”, “külső én”, “mások” és a “köztünk levő kapcsolatok” között. Léteznek ugrások, átmeneti időszakok – két éves korban, három, öt – hat, kilenc, tizenkét éves korban, ​​és így tovább. Az ember összegyűjtött folyamatokon megy át, és később, egy következő szinten, a világszemlélete megváltozik, kezdi látni és a világot egy kicsit másképp kezdi megérteni.

Ez történik az idősebb emberekkel, az alkalmazkodó kepeségüktől függően, az új rendszer koncepciója szerint. Ez magában foglalja az integrált tudást, a megértést, hogy minden körülöttünk kölcsönös kapcsolatban létezik, belefoglalva ebbe a rendszerben, a csoportban. Egyszerre, szükségszerű fokozatosan ahhoz az érzéshez eljutni, hogy az ember, másokkal összekapcsolódva lesz egy egész, mint egy csoport, amelyből nem lehet elmenekülni. Szóval, te állítólag, egy viharos tengeren vagy, egy kis csónakban, és a biztonságotok függ az együttműködésetektől. Ha bosszankodtok, izgultok, akkor a tenger dühös lesz, és ha nyugodtak lesztek, akkor a tenger is nyugodt lesz.

Kiderül, hogy a természet játszik velünk. Amikor akar minket előremozdítani egy következő állapotra, létrehoz egy vihart, és mi, fokozatosan, választás nélkül, megváltozunk. Másképp nem tudjuk túlélni.

Meg kell tanulnunk megérteni a természet nyelvét, kezdjük érezni őt, beszéljünk vele, szóval, meg kell látni őt. És valóban, mi képesek vagyunk ezt irányítani.

Hogyha képesek leszünk ellenőrizni az integrált kapcsolatunk mértékét, meglátjuk, hogyan dolgozik a természet. Pár vihar, földrengés, tzunamik, különböző időjárási körülmények, forradalmak és felkelések – minden, ami történhet köztünk és a személyes életünkben – mindez, közvetlen és azonnali viszonyban lesz, a köztünk levő kapcsolatok minőségével. A legfontosabb az, hogy az ember meg fogja találni és érezni ezt az együttműködést. Továbbá, elkezdi látni, hogyan beszél a természettel, és hogyan befolyásolja őt.

Ma már kezdjük kitalálni ezt, mivel sok elméletek léteznek (és még nem csak elméletek) az összefüggésről, a természet hatásáról az emberre és az ember hatásáról a természetre. De nem annyira.

Az integrált oktatási rendszerünknek alapján az embereket, csoportokban kell oktatni, ahol valójában érzik a természet megfelelő válaszát, a többé-kevésbé helyes viselkedésük szerint.

Ez a flört dialógus a természettel: “Te – nekem, én – neked” (amikor “te” szerinte, az “mi” jelent, felemeli a személyt, a következő világ érzékelési szintjére, ahol valójában létezik. A személy már kezdi érezni a természet belső erejét, a motort, ami hajtja az evolúciót, hová vezet, és mit akar a természet.

Mi hirtelen felfedezünk magunkban olyan dolgokat, amelyre soha nem gondoltunk. Nem a különleges képességek felfedezéséről van szó, mint a Wolf Messing, és más próféták esetében.

Ez valójában olyan szintű elmélkedés, amelyben az ember elkezdi felfedezni a természet lényegét, és megérti, hogy minden létre van hozva és a fejlődik nem csak úgy, hanem egy bizonyos és nagyon pontos program szerint. Mi e szerint fejlődünk, és aktívan részt vehetünk benne.

Ez felemel minket a következő szintre. Itt már nem vagyunk a vak és tehetetlen természet részei, amelyek megvalósítják a belső impulzusokat, hanem átváltozunk okos és mindenható teremtménnyé. A mi együttműködésünk és nagyobb vagy kisebb összekapcsolódásunk által, képesek leszünk befolyásolni a természetet, különböző formákban – képesek leszünk mindenre! Egy szorosabb a köztünk levő együttműködés által, képesek leszünk a fénysebesség fölé emelkedni. Nincsenek korlátok. Mi valójában képesek leszünk átmenni a természet törvényeinek határán, amit jelenleg csak figyelünk, és emelkedjünk a természetnek a szintjére.

(BD)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.