Dr. Michael Laitman

Amerikában kevesen házasodnak

A hírek (The Christian Science Monitor)

“Egy olyan nemzetben, amiben hamarosan az egyedülálló felnőttek lesznek többségben, egyre több amerikai találja a házasságot idejétmúltnak, vagy halogatásra érdemes dolognak. De megengedheti-e egy társadalom, hogy ilyen sok ember legyen, aki képtelen magát feláldozni egy másik érdekében egy olyan kötelékben ami a civilizációt előrehajtja?”

“A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a házasságon kívül élő felnőttek majdnem többen vannak, mint akik házasságban élnek. Pár éven belül, a felnőttek többsége 18 év felett egyedülálló lesz.”

“A házasság átlagéletkora most van a legmagasabb szinten, mivel a legtöbb fiatal nem köti magát hozzá a párjához, csak együtt élnek ehelyett. Tavaly a 18-24 éveseknek csak 9 százaléka volt házas, nagy zuhanás ez a fél évszázaddal ezelőtti 45 százalékos értékhez képest.”

Meglepő módon, a kutatás nem mutatja ki, hogy a Nagy Válság volna az oka mindennek. Sokkal inkább egy értékrenden belüli forradalom taszít sok embert el attól hogy ezt a különleges ön-áldozatot meghozza a társa felé, és hogy megtartsa a házasságot, mint egy közösségi hasznot hozó intézményt, ami olyan gazdasági biztonságot adna, ami jobb generációt nevelne. [a vastag betűs részek Rav gondolatai]

„Elvált szülők gyermekei gyakran félnek megkötni ezt a köteléket. Mások a karriert és az oktatást érzik fontosabbnak. És kevesebb társadalmi nyomás van rajtuk a házasság megkötése felé, ami miatt úgy érzik, hogy az kevésbé sürgős.”

„Ezek a trendek még rosszabbak a kevésbé tanult rétegekben, a feketék és a spanyolajkúak között. Számukra ez a „házassági rés” sok veszteséget hoz a házasság gazdasági vonatkozásaiban. A főiskolát végzett fehérek eközben még mindig kedvelik a házasságot, és ez lehetővé teszi számukra, hogy még kötődjenek az amerikai álomhoz.”

“Persze a házasság nem mindenkinek való. De a visszaesése annak a jele, hogy baljósan eltávolodunk a tartós spirituális értékektől, a mások érdekében történő önmegtagadástól, ami leginkább a házasságban fejeződik ki, és ezzel együtt a szülői feladatokban.”

“Nem csak az egyének azok, akik elveszítik a lehetőséget arra, hogy megtanuljanak boldognak lenni, hogy a saját jó érzésüket a másikban találják meg, hanem a társadalom is veszít.” [a vastag betűs részek Rav gondolatai]

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.