Dr. Michael Laitman

Az általános integrált műveltség törvénye

Kérdés

Mi lesz a megélhetés forrása, aki integrált oktatással fog foglalkozni? Hogyan lesz képes mindent megadni a családjának, ha három órát dolgozik egy nap? Hogyan lehet meggyőzni egy felnőttet, hogy ismét oktatásra van szüksége?

Válasz

Egy törvényt kell hozni az integrált oktatásról és a munkáról, és hamarosan ilyen törvény életbe is lép. Az embereknek körülbelül 80%-a munkanélküli lesz és őket etetni kell, vagy fel fogják falni a maradék 20%-ot.

Emiatt olyan módon kell szerveznünk az életünket, ami a szükségleteket mindenki számára biztosítja; egyébként egymást fogjuk felfalni. Viszont mindenki létezését csak azzal a feltétellel tudjuk biztosítani, hogy elfogadják a keretrendszert a munkáról amilyen mértékben az szükséges – és a kötelező oktatást.

A kormány ezt az oktatást vagy kötelezővé fogja tenni, vagy az emberek járulékokat kapnak a tanulásért. Az emberek összes szabadideje így tanulással kell hogy kitöltve legyen.

Kivonatokat vehetünk Baál HaSzulám cikkeiből a történelemre, az emberi fejlődésre, a személyes és közösségi szerkezetre és a szabad akaratra vonatkozólag és külön tantárgyakat tudunk készíteni az általános integrált oktatás tárgyán belül. Szintén megerősíthetjük mindezt olyan információkkal, ami minden tantárgy szakértőjétől származik.

Az első könyv egy bevezetésként szolgálhat hogy általános  áttekintést adjon a tárgyról. Ahogyan egy emberrel is beszélünk az utcán és részletes magyarázattal szolgálunk egy új világnézetről. Ennek a könyvnek nagyon érthetőnek kell lennie, részletesnek és ismétlődőnek.

A megfelelő könyvek tanulási segédletek lesznek a külön tárgyak részére és a gyakorlati alkalmazással kapcsolatos anyagokat fognak tartalmazni.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.