Dr. Michael Laitman

Az egész világ a vállamon

Kérdés

Hogyan vagyok képes azt érezni, hogy az egész világ az én vállamon van?

Válasz

Nem tudjuk elérni azt, amiről edény vagy vágy nélkül álmodunk. A mi világunkban anélkül is megkaphatunk dolgokat, hogy nagyon nagy vágyunk lenne rá, azaz a cselekedetek miatt, amit megteszünk még anélkül is, hogy vágyunk lenne.

De a spiritualitásban nincs ilyen eszköz, mint a mi világunkban, mert itt a vágy maga a cselekedet. Ennélfogva azzal a feltétellel válthatunk át a spiritualitásba, hogy a cselekedeteink folyamatosan fejlettebbek lesznek és a vágyaink növekedését eredményezik.

Ez egy ismert tény, hogy ha egy embernek erőfeszítést kell tennie valamibe, amilyen például egy gyerekről vagy kisállatról való gondoskodás is, vagy csak valamit meg kell tennie, hogy pénzt keressen, akkor fokozatosan elkezdi értékelni azt, amibe belefektetett. Ekkor meg tudjuk növelni a vágyainkat és gondolatainkat a cselekedetek által amiknek még nincs is meg először a helyes szándéka, hogy új gondolataink és vágyaink legyenek.

Ezek a különleges lehetőségek a világunk által állnak rendelkezésre, az állapotunk által, ahol a vágy és a gondolat mellett anyagi cselekedetek is vannak, amit megtehetünk indirekt anyagi okok miatt: pénzért, elismerésért, tudásért, és hatalomért és így új vágyakat fejleszthetünk ezeken keresztül.

Ilyen módon a cselekedetek hatással vannak a gondolatokra egy olyan mértékig, hogy úgy érezhetem mintha az egész világ tényleg az én vállamon nyugodna!

Ha szeretném elérni a tökéletes vágyat, akkor félelmet és aggodalmat kell éreznem az egész világ felé. Ezt már úgy hívják, mint az adományozás megemelése. Ez azért van, mert nem aggódom evilág miatt, annak a ténynek köszönhetően, hogy a jólétem függ tőle, de szeretném elérni az adományozás tulajdonságát és a Teremtőnek történő adományozást általa.

Ezt az erényt a cselekedetek által érhetjük el, amivel folyamatosan erőfeszítést teszünk a barátainkon keresztül, és velük együtt – a nagyvilágban is.  Ez a munka kinyitja a vágyunkat hogy kapcsolódjunk a világhoz, mert magunkat bele fektetjük. Elkezdem megérteni, és érezni ezeket a külső vágyakat, és ez új erőt ad nekem és sóvárgást. Így a cselekedet irányítja a vágyat.

És amikor új vágyakat kapok meg, nekem csak növelnem kell őket, és ez már könnyebb. Megtehetem ezt a barátok és a környezet segítségével.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.