Dr. Michael Laitman

Az emelkedés feltételei

Minden egyes alkalommal, amikor jobban kapcsolódom a barátaimmal, valójában nem testi emberekhez kapcsolódom, nem a barátokhoz, amit magam előtt látok, hanem a belső vágyaikhoz.

A Teremtő tette beléjük ezt a vágyat, és elkészítette nekünk a spirituális fokozatok létráját, hogy mindig legyen eszközünk az emelkedésre.

Ha a barátaimmal kapcsolódom, emelkedni tudok a segítségükkel. Amikor velük ismét kapcsolódom, megint emelkedem. Az első állapot én vagyok a jelenlegi szintemen, és azért hogy felemelkedjek erről, nekem nagyobb vágyra van szükségem. A Fényt szintén erre a vágyra kell vonnom, hogy korrigáljon engem. Két fontos tényező van az utamon: a csoport, ami megnöveli a vágyamat, és a Fény, ami korrigálja ezt a vágyat. Ezért a következő szintre emelkedem.

Az első előzetes feltétel, hogy „csinálj magadnak egy Ravot (tanárt)” azaz emeljem meg a cél fontosságát a szemeimben. A cél nagysága nélkül nem tudok a barátaimmal dolgozni.

De azért, hogy naggyá tegyem a célt, a barátokra szintén szükségem van. Magam által nem tudom a célt magasztossá tenni, és akarni az adományozás elérését és az egyenlőséget az adományozás általános erejével ami irányítja az egész teremtést. Nekem szükségem van a környezet benyomásaira, hogy megtegyem ezt. Ezért a környezet az előzetes feltételem.

Ekkor egy nagyobb vágyat kell megkapnom tőlük, hogy elérjem ezt a célt, mivel a tény hogy a cél fontos, nem szükségesen jelenti azt, hogy sóvárgom rá. Irigylem a barátaimat, akik sóvárognak erre a célra, és átveszem a vágyat tőlük. Ekkor a kapcsolatomon kell dolgoznom velük, hogy „megvásároljam” őket, azáltal hogy az erőmet befektetem, hogy a reformáló fényt kivonjam rajtuk keresztül.

Ezért minden munka, minden szinten csak a csoporton belül lehetséges! Csak az erős kapcsolatunk segítségével mehetünk keresztül mindezeken a célokon és tudjuk elérni a célt. Csak a környezet és a köztem lévő egymásra hatás határozza meg a munkámat a csoporton belül kezdetektől a végéig.

Ennélfogva a feltétel, hogy „csinálj magadnak egy tanárt, és vásárolj magadnak egy barátot” lényegi minden cselekedetünkben minden szinten, egészen a teljes korrekció végéig.

Minden munkánk ekörül van, a mi belső, személyes és közösségi életünk, és a tanulásunk és a terjesztésünk is ennek van szentelve. Mindez csak azért van, hogy megerősítse a környezetemet és a rajtam gyakorolt hatását, hogy közelebb hozzon a környezethez, és így többet tudjak bele fektetni.

Tehát amikor összegyűlünk anélkül hogy spirituális szinteken lennénk, ahol nincsen távolság közöttünk, amikor mi kapcsolódunk, látjuk és érezzük egymást a hétköznapi érzékeinkkel, próbálkoznunk kell, hogy benyomást kapjunk a barátaink vágyaiból, az ő alkatuktól, a nagy erőfeszítéseikből, komolyságukból, és a cél felé történő odaadásukból.

Minél magasabbnak látjuk ezeket a tulajdonságokat, annál nagyobb lehetőségünk lesz a kapcsolatra, és hogy kérjük a felső Fénytől, hogy korrigálja a kapcsolatunkat és feltáruljon benne a Belső Fény formája.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.