Dr. Michael Laitman

Párunk integrált felnevelése

Kérdés

Hét vagy nyolc órát egy csoportban fogunk tölteni, ami az integrált nevelésről szól. Egyedül jöjjek oda, vagy a feleségemmel?

Válaszom

Nem tudom, hogy ezt kell-e tenned, vagy neked kell-e eldönteni.

A probléma az hogy először párokat kell felkészítenünk, az ő megszokott kapcsolatukra való tekintet nélkül, biztosítva hogy ebből a kapcsolatból kijönnek. Úgy kell kezelnünk őket, mint a gyerekeket és biztosnak kell lenni benne, hogy ezek a felnőtt gyerekek nem függenek a szokásaiktól.

Mondjuk eljössz egy csoporthoz. Nem jössz együtt a feleségeddel. Először mindkettőtöknek egyedül kell felkészülnie, hogy felnőtt férfi legyen belőled, belőle pedig felnőtt nő. Integrális képességeket kell elsajátítanotok, meg kell érteni a rendszerét a kölcsönös kapcsolódásnak: egy társadalmon belül, családban, a gyerekekkel való kapcsolatban, elméletben és gyakorlatban is, más emberekkel együtt dolgozva.

Csak ezután kellene az embereknek az igazi gyakorlati munkát megtennie – a saját párjával, miután valamiféle negatív és pozitív potenciált felhalmoztak. Nem olyan könnyű efölé emelkedni, mert a párok bizonyos részeket megszoktak egymás viselkedésében, vagy hosszan kialakult reakciói vannak egymás cselekedeteire.

Fokozatosan kell mindezek fölé emelkednünk. Ezért először ki kell vezetnünk egy személyt az előző állapotából, megmutatni neki a kölcsönös kapcsolatok új rendszerét, és utána fokozatosan bevezetni őt ebbe az új rendszerbe.

De nem kapcsoljuk le ezt a személyt a családjáról. Ezért, a párok folytatják a normális szerepeket, mint férj és feleség a családban, ugyanakkor önmaguk fölé kell emelnünk mindegyiküket, úgy hogy nem érintjük a személyes kapcsolatukat.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.