Dr. Michael Laitman

A szándék csúcsán

Bármit is teszünk ebben a világban, az életünkben, az összes vizsgálataink alapján arra az eredményre jutunk, hogy elérkezünk az élet értelmére vonatkozó kérdés feltevéséhez, amely állandóan szorosabbá válik mit egy kúp. Addig, amíg el nem jutunk a végéig, a kúp csúcsáig, azaz a szándék vizsgálatához, hogy mit is akarunk mi mindebből? A szándék a legfontosabb mindenekfelett.

A korporális világban a szándék természetes és bevésődik az emberbe a természete által, a vágya által, és mi nem vesszük számításba. Csak ha mi kételkedünk valamiben, és ha valaki rámutat, akkor kezdjük el kérdezni és megvizsgálni mi a szándéka.  Azaz, a viselkedés lehet különböző, az elrejtett szándéktól.

Mi egyszerűen működünk a korporális világban, semmi hazugság, mert a cselekedet és a szándék mindig együtt járnak. De a spirituális világban ez mindig ellentétes egymással. Először is, nekünk csak úgy tűnik, hogy teszünk valamit a spiritualitásban. Mi egyszerűen megszoktuk a korporális világban, hogyha többet teszünk jobban haladunk előre, építünk többet, teremtünk többet. Lehetséges, hogy jó eredményeket érünk el, de ezek a cselekedetek eredménye.

A spirituális világban írva van: “a végső cselekedet a gondolat kezdete”. Ezt el lehet magyarázni, hogy valaki csak a cselekedet után kezd el gondolkozni és kezdi el megérteni mi is történik. A cselekedetek végül is elvisznek annak a megértéshez, hogy ők nem teremtenek semmit, hanem az egyetlen cselekvő a spirituális világban a Fény. Nekünk csak kell kérnünk a Fény cselekedetét és nem tenni valamit magunk által.

Az ember azt gondolja, hogy a spirituális munkájában, és az erőfeszítésén keresztül, képes lesz végrehajtani jó cselekedeteket. Hogy valami belső feszültségen keresztül, megtalálja magában az adakozás szándékát, jó viszonyokat szerez meg, a mások szeretet és a spirituális sóvárgást. Úgy tűnik neki, hogyha ő erősebben nyomja magát, akkor ő ott megtalálja a spirituális erőket és felfedezi a spirituális világot.

De a munka éppen ellenkezőleg működik, a cselekedetet felülről kell kérni, a Teremtő munkáját kell kérni, mint ahogy írva van: “azokat keressük, akik minket keresnek”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.