Dr. Michael Laitman

A kérés megformálása a Teremtő felé

Amikor olvassuk a Zohár Könyvét, minden módon tisztáznunk kell önmagunkban, különösen a gondolatainkban és a szándékunkban, hogy most belépünk egy terembe, ahol kérhetünk, és kaphatunk, ha a kérés helyes.

Az embernek éreznie kell, hogy kapott egy esélyt, hogy belépjen, de csak egyetlen mondatot mondhat. Ha valaki nem ébred rá, hogy bárki is van a teremben, a sorsa attól függ, és hogy akkor könnyen elvesztegetheti ezt az egyetlen esélyt, és nem fog kapni még egyet. Ha az ember ezt érzi, még ha kap is több esélyt, az segítene is rajta.

Tehát tudnunk kell:

  1. Minden változás, amire szükségünk van, az először az adakozásra, és a másokra vonatkozó szeretetre irányuló vággyal kezdődik, és ebből jutunk el, a Teremtő szeretetéhez.
  2. Ez a változás kizárólag a felső erő által történhet meg bennünk, amely csak akkor képes befolyásolni minket és végrehajtani ezt a változást, ha mi magunk nagyon vágyunk erre, és csak olyan mértékben történik ez meg, amennyire önmagunk fölé tudunk emelkedni.

Mi nem értjük ezeket a változásokat még, és nem is akarjuk teljes szívünkből, mivel ezek az adakozás és a mások szeretetére irányulnak. Azonban megpróbálom, ezt amennyire csak képes vagyok. Hinnem kell, hogy ha a kérésem helyes, ezek a változások azonnal megtörténnek bennem.

Tehát el kell képzelnünk egy képet és megtartani azt, miközben olvassuk a Zohár Könyvét, közben a kérésben, az imában, alázatosságban és sóvárgásban vagyunk. Még ha nem is értük el a valódi kérést, köszönhetően a sóvárgásunknak, reméljük, hogy a kérésünk a megfelelő formában jelenik meg. Ha nem tudom, hogyan kérjek Tőle, kérem, hogy segítsen nekem megtanulni a kérés formáját.

Nem mondhatom a Teremtőnek: „Én kérek Uram, de nem tudom hogyan is kell azt csinálni!” Ez így nem működik. Nem fog tudni segíteni nekem, mivel a kérésemnek megfelelőnek kell lennie. Különben sehonnan nem kapom meg a korrekciót. Azaz, nem könyöröghetek, egy hiányos kéréssel Felé, hogy az alapján korrigáljon ki engem. Én kérhetem Őt, a hiányos kérésem korrekciójára, és teljessé tételére, és csak ebben az esetben kapom meg a korrekciót Tőle. Ezt nevezzük úgy, hogy „ima, az ima előtt.”

Mondjuk, elmegyek a háziúrhoz, és ki kell töltenem egy kérelmet melyen sok kitöltendő mező van. Bár jó viszonyban vagyok ezzel a háziúrral, és minden lehetőség adott a számomra, mégis előírja a számomra, hogyan kell kitölteni a kérelmet. Amikor kitöltöm, látnom kell, hogy megfelelő hozzáállás szükséges ahhoz, hogy megkapjam, amit akarok, és akkor oda fogja adni nekem.

Először azt gondoltam, hogy készen áll odaadni nekem teljes szívévvel, minden előzetes feltétel nélkül. De nem ez a helyzet. Nekem kell letisztáznom a kérést ebben a formában, miért, mit akarok, mennyit, és hogyan megkapni. Mindennek ilyen módon kell elrendezve lennie, mivel ez az, ahogy Ő helyes módon stabilizálja a megszerzőt, annak érdekében, hogy az kaphasson.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

67 queries in 0,749 seconds.